Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Rīgas pašvaldības policija aizdomās par braukšanu narkotisko vielu reibumā aizturējusi kādu vīrieti, kurš, gaidot luksoforā iedegamies zaļo gaismu, bija pie stūres iesnaudies.

Rīgas pašvaldības policijā portālu "Delfi" informēja, ka 15. janvārī neilgi pēc pusnakts Vidzemes pārvaldes darbinieki, patrulējot Purvciemā, pamanījuši, ka Ilūkstes ielas un Augusta Deglava ielas krustojumā uz brauktuves pie luksofora zaļās gaismas stāv "Mazda" markas automašīna. Likumsargi ievērojuši, ka transportlīdzeklis uz priekšu nebrauc, bet autovadītājs noliecis galvu uz leju.

Ieslēdzot gaismas un skaņas signālus, policisti griezuši operatīvo transportlīdzekli atpakaļ un devušies pie spēkrata. Pieejot pie automašīnas, likumsargi konstatējuši, ka autovadītājs un blakus esošais pasažieris ir aizmiguši. Policisti snauduļojošo vadītāju pamodinājuši.

Vīrietis apgalvojis, ka braucis mājās no darba un krustojumā nejauši iesnaudies. Jautājot par alkohola, narkotisko vai psihotropo vielu lietošanu, viņš kategoriski šādas darbības noliedzis. Lai arī vadītājs sarunājies adekvāti un no viņa nebija jūtama alkoholam raksturīgā smaka, likumsargiem radušās aizdomas, ka viņš lietojis apreibinošās vielas.

Personu datu pārbaudē atklājies, ka autovadītāja pasažieris vairākkārtīgi sodīts par narkotisko vielu lietošanu.

Apstākļu pārbaudīšanai uz notikumu vietu nolemts izsaukt Valsts policiju. Pēc likumsargu ierašanās personas nogādātas Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā ekspertīžu veikšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!