Foto: DELFI

No 20.jūnija līdz 25.jūnijam Valsts policijas darbinieki strādās pastiprinātā režīmā un rīkos reidus, lai kontrolētu, vai šoferi pie stūres nav sēdušies alkohola vai citu apreibinošo vielu ietekmē, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Pirmssvētku un svētku dienās ceļu policija visā Latvijā veiks reidus, tostarp būs arī masveida reidi.

Tāpat kā iepriekšējā gadā, uz valsts galvenajiem ceļiem tiks pārbaudīts katrs šoferis, skaidro likumsargi. Tāpat policisti sekos līdzi tam vai transportlīdzekļu vadītāji nepārsniedz atļauto braukšanas ātrumu un ievēro pārējos ceļu satiksmes noteikumus.

Papildus likumsargi pievērsīs uzmanību arī mazāk aizsargāto ceļu satiksmes dalībnieku veiktajiem pārkāpumiem. Vienlaikus policisti tiem skaidros riskus, kājāmgājējiem velosipēdistiem un motociklu vadītājiem neievērojot ceļu satiksmes noteikumus un radot apdraudējumu ceļu satiksmes drošībai.

Policijas apkopotā statistika liecina, ka gada pirmajos piecos mēnešos alkohola reibumā pie stūres bija sēdušies jau 1634 šoferi. Gandrīz tikpat liels skaits iereibušu transportlīdzekļu vadītāju konstatēts arī pērn – 1584.

Savukārt pērn Līgo un Jāņu dienā pie stūres reibumā bija sēdies 51 šoferis. Kā norāda policija, tādēļ arī šogad likumsargi aicina šoferīšus izvērtēt svētku svinēšanu un nesēsties pie stūres, ja lietots alkohols. Tāpat policija aicina atturēties no auto vadīšanas, pat ja laba pašsajūta ir arī nākamajā dienā pēc alkoholisko dzērienu lietošanas.

Likumsargi norāda, ka arī nākamajā dienā pēc iedzeršanas ir iespējama alkohola klātbūtne asinīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!