Foto: Shutterstock

Pirmdien kopumā četriem cilvēkiem – Līvānu, Salas un Ikšķiles novadā bija nepieciešama Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābēju palīdzība, lai atrastu izeju no meža. Visos gadījumos, raidot autocisternas skaņas signālu, tika norādīts virziens un cilvēki iznāca no meža, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

5. oktobra vakarā ugunsdzēsēji steidza uz izsaukumu Ludzā, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka vienstāva dzīvojamā mājā, istabā, deg matracis.

Pirms VUGD ierašanās iedzīvotāji no piedūmotās ēkas bija izglābuši cilvēku. Izglābtais bija cietis un tika nodots mediķiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega vadi elektrosadales skapī, atkritumi, saimniecības ēka, siltumnīca, piededzis ēdiens, parka zemsedze, sausā zāle, divos gadījumos vieglās automašīna, krūmi, dēļu un atkritumu kaudze, kūdras kaudze.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 43 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!