Rēzeknē nošautajam uzņēmuma "Energoceltnieks" direktoram Anatolijam Gornšteinam un par slepkavību aizdomās turamajam Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) vadītājam Mihailam Usačovam bijušas normālas attiecības, apliecināja Rēzeknes SEZ padomes priekšsēdētāja vietniece Irēna Siļiņēviča.
Siļiņēviča norādīja, ka viņai "pat prātā nevarot ienākt, ka kaut kas tāds varētu notikt". Viņa arī nevarot iedomāties iemeslu, kādēļ tas ir noticis. Kā ziņots, vakar pēc plkst.22 Rēzeknē, kādā kafejnīcā Brāļu Skrindu ielā, kopīgas alkohola lietošanas laikā Usačovs no pistoles četras reizes iešāvis krūšu rajonā Gornšteinam, kurš no gūtajiem ievainojumiem notikuma vietā mira. Pēc notikušā Usačovs pats sev iešāvis galvā, pēc kā ievietots Rēzeknes slimnīcas reanimācijas nodaļā, viņa veselības stāvoklis ir smags. Notikuma vietā policijas darbinieki atrada un atsavināja pistoli "Jerichon" piecas patrončaulītes, kā arī vienu izšautu lodi.

Savukārt "Energoceltnieka" direktora vietnieks Anatolijs Šahurovs pastāstīja: "Uzskatu, ka vakar notikušais gadījums, kad kafejnīcā tika nošauts uzņēmuma direktors Anatolijs Gornšteins, ir traģisks nelaimes gadījums."

Rēzeknes policijas pārvaldes priekšnieks Viktors Čudars aģentūrai sacīja, ka par notikušo ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 116.panta par personas tīšu nonāvēšanu. Traģēdijas cēloņi pagaidām nav zināmi, policija veic izmeklēšanu, tomēr notikušajam esot maz liecinieku. Rēzeknes slimnīcas galvenais ārsts Jāzeps Korsaks sacīja, ka Usačova stāvoklis ir smags. Naktī pacients operēts, un citas ziņas pagaidām netiek sniegtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!