Foto: F64

SIA "Kurzemes granulas", kas atrodas Ventspilī, pirmdienas rītā izcēlies ugunsgrēks, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Uzņēmumā ap pulksten 6 no rīta aizdegušās granulas aptuveni 30 kvadrātmetru platībā.

VUGD Kurzemes reģiona brigādes Ventspils daļas komandieris Aivars Raukaitis pastāstīja, ka ugunsgrēks nerada apdraudējumu iedzīvotājiem vai apkārtējām ēkām. Viņš uzsvēra, ka ugunsgrēks izcēlies nevis uzņēmuma ražošanas telpās, bet gan zem atklātas debess, proti, šķeldas kaudzē, kas atrodas uz betonēta laukuma. No degšanas vietas līdz tuvākajai uzņēmuma ēkai ir aptuveni 40 metri.

Precīzu degšanas platību pašlaik neesot iespējams noteikt, jo gruzdēšana notiek kaudzes iekšpusē. Patlaban vairs nenotiek degšana ar atklātu liesmu. Uzņēmuma tehnikas vienības strādā, lai ar kausiem noraktu gruzdošo kaudzi, savukārt četras ugunsdzēsēju autocisternas nodrošina kaudzes laistīšanu.

Kā prognozēja Raukaitis, dzēšanas darbi varētu turpināties visas dienas garumā, jo šāda tipa ugunsgrēkus nav iespējams likvidēt ātri. Piemēram, pirms dažiem gadiem Talsos līdzīga ugunsgrēka likvidēšana ilgusi pat trīs dienas - tiesa, toreiz arī šķeldas kaudze bijusi lielāka, pastāstīja Raukaitis.

Iespējamos ugunsgrēka izcelšanās iemeslus VUGD pārstāvis atturējās minēt, norādot, ka šis jautājums ir policijas kompetencē. Uzņēmumā noritējis darbs, un tā teritorijā bijuši strādnieki, taču pagaidām pāragri izdarīt secinājumus, vai šķeldas kaudzē notikusi pašaizdegšanās, vai arī ugunsgrēks izcēlies cilvēku darbību vai kādu citu faktoru rezultātā.
Kā skaidro VUGD, lai gan degšanas platība nav liela, ugunsgrēks ir nopietns. Uz vietas strādā četras VUGD autocisternas, kā arī uzņēmuma tehnika, ar kuras palīdzību tiek "ārdītas" granulas.

SIA "Kurzemes granulas" dibināta 2003. gadā. Kā liecina "Firmas.lv" informācija, uzņēmuma kapitāldaļas pieder SIA "Kurekss" - 33%, SIA "Baltic Biomax" - 33%, SIA "AOB" - 13%, kā arī Viesturam Grīnbergam - 8%, Ilzei Grīnbergai - 6,5% un Baibai Pumpurai - 6,5%.

Uzņēmuma apgrozījums pērn bijis 8 786 050 eiro, kas ir par 1% vairāk nekā 2013. gadā. Uzņēmuma peļņa pieaugusi par 7% un bijusi 582 197 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!