Oktobra sākumā notikušais grautiņš Latvijas Nacionālās sporta skolas telpās Rīgā, Skanstes ielā, kurā ievainojumus guva četri cilvēki, sarīkots, iespējams, līzingā iegādātas automašīnas dēļ, šodien vēsta laikraksts "Čas", atsaucoties uz neoficiāliem avotiem.
Par huligānismu personu grupā ierosinātās krimināllietas ietvaros policija aizturējusi sešus vīriešus, viņu vidū ir arī iespējamais grautiņa iniciētājs, līzinga kompānijas "Inserviss Group" Analītiskās daļas vadītājs, 28 gadus vecais Maksims G. un vēl viens šīs firmas darbinieks.

Bokseri, kuriem ar beisbola nūjām un pistolēm uzbrukts sporta skolas telpās, bijuši Valērija Burnova kriminālā grupējuma pārstāvji. Viņi iepriekš līzingā esot iegādājušies automašīnu "Mercedes Benz 500", taču pārtraukuši veikt ikmēneša maksājumus un arī auto neesot atdevuši.

Šāda klientu rīcība likusi "Inserviss Group" darbiniekam "ķerties pie alternatīvām ietekmēšanas metodēm," raksta "Čas".

Šāda versija saskan ar Rīgas Galvenās policijas pārvaldes (RGPP) preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas Ievas Zvīdres iepriekš aģentūrai LETA teikto, ka grautiņa iemesls bijis savstarpēja rēķinu kārtošana. Zvīdre gan sīkāk nozieguma motīvus neatklāj.

Saskaņā ar policijas rīcībā esošo informāciju Burnova noziedzīgā grupējuma dalībnieki pārsvarā nodarbojas ar ekonomisko noziegumu veikšanu un narkotiku tirdzniecību.

Savukārt uzbrukuma iespējamā iniciatora Maksima G. oficiāli reģistrētā biznesa kompanjons ir 1960.gadā dzimušais Aleksandrs Lācītis, par kura saistību ar organizētās noziedzības grupējumiem iepriekš paziņojusi prokuratūra. Lācītis, lai arī sodāmības jau dzēstas, esot bijis tiesāts par vardarbīgiem noziegumiem. Starp Lācīša draugiem esot arī Vilnis Gavars ar iesauku "Mazais", kurš jau vairākus gadus tiek meklēts vērienīgā narkotiku lietā.

Aģentūras LETA rīcībā esošas neoficiālas ziņas liecina, ka tiesībsargājošajām iestādēm ir operatīvā informācija par vēl vairākiem Maksima G. un viņa paziņu rīkotiem uzbrukumiem parādniekiem.

Zvīdre jau iepriekš apliecināja, ka aizdomās turamie iepriekš nav bijuši tiesāti, taču atradušies policijas redzeslokā.

Kā vēstīts, vakar RGPP lūgusi Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret aizturētajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!