Kuldīgas rajona tiesas noslogotības dēļ tā dēvētajā Grīnberga lietā apsūdzētā Ventspils mēra Aivara Lemberga pēdējo vārdu uzklausīs 7.maijā, portālu "Delfi" informēja tiesā. Šinī krimināllietā Lembergs apsūdzēts dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā un nepatiesu ziņu sniegšanā.
Tiesā portālu "Delfi" informēja, ka tiesas sēde atlikta tiesneses Dainas Alksnes noslogotības dēļ, jo tiesnesei ir neizskatītas daudzas citas lietas.

Lembergs viņam izvirzītās apsūdzības kategoriski noliedz.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka prokurors Māris Leja tiesu debatēs lūdz tiesu Lembergam piemērot naudas sodu 200 minimālo mēnešalgu jeb 24 000 latu apmērā.

Tā dēvētajā Grīnberga lietā Lembergs apsūdzēts par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un apzināti nepatiesu ziņojumu. Lieta saistīta ar 2005.gada 23.februāra Ministru kabineta rīkojumu par Grinberga iecelšanu Ventspils ostas valdes locekļa amatā. Lembergs noraida izvirzītās apsūdzības. Viņš uzskata, ka apsūdzības izvirzītas politisku motīvu dēļ.

Savukārt citā kriminālprocesā pret Ventspils mēru Centra rajona tiesa 14.martā vēlu vakarā apmierināja prokuratūras lūgumu un Aivaram Lembergam piemēroja beztermiņa apcietinājumu. Šo lēmumu nemainīja arī Rīgas apgabaltiesa.

Ventspils mēram izvirzītas apsūdzības naudas atmazgāšanā, kukuļdošanā un īpašuma neuzrādīšanā. Lembergs izvirzītās apsūdzības kategoriski noliedz.

Lembergs 14. martā pulksten 8:30 aizturēts saistībā ar tā dēvēto Ventspils uzņēmēju lietu. Ventspils uzņēmēju lietā prokuratūra sākusi pārbaudīt Ventspils amatpersonu darbības, vēlāk no šis lietas izdalītas atsevišķs kriminālprocess, kurā Lembergam uzrādīta apsūdzība par kukuļņemšanu, noziedzīgi iegūtas naudas legalizēšanu un amatpersonai noteikto ierobežojumu pārkāpšanu, savukārt viņš pats uzskata, ka prokuratūras izvirzītās apsūdzības ir nepamatotas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!