Foto: Shutterstock

Aizvadītajā nedēļā Valsts policija (VP) uzsāka administratīvā pārkāpuma procesu par kādu sievieti Grobiņā, kas, būdama alkohola reibumā, nespēja parūpēties par savu dēlu, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Madara Šeršņova.

Likumsargi konstatēja, ka sieviete atradās 2,51 promiļu reibumā, tāpēc tika pieņemts lēmums zēnu pie sievietes neatstāt.

18.decembrī neilgi pēc pusnakts VP saņemta informācija par to, ka Grobiņā, kādā īpašumā ir izcēlies konflikts. Likumsargi ieradās notikuma vietā un konstatēja, ka dzīvoklī atrodas sieviete un viņas mazgadīgais dēls. Tika noskaidrots, ka konflikts bija radies starp kādu vīrieti, ar kuru viņa kopīgi bija lietojusi alkoholu un konflikta iemesls bija pazudis mobilais telefons.

Sieviete bija manāmā reibuma stāvoklī, uzvedās agresīvi, skaļi kliedza, ignorēja un neatbildēja uz policistu jautājumiem, haotiskā veidā mainīja sarunas tēmas, kā arī dzīvoklī sava dēla klātbūtnē slēgtā telpā mēģināja aizdedzināt cigareti.

Visur dzīvoklī bija izmētātas drēbes, uz virtuves galda atradās vairākas pustukšas alkohola pudeles, kura bija aizsniedzamas bērnam. Tika noskaidrots, ka sieviete regulāri lieto alkoholu. Sievietes izelpā tika konstatētas 2,51 promiles alkohola.

Ņemot vērā to, ka sieviete nebija spējīga parūpēties par bērnu, zēns tajā naktī tika nogādāts pie cita ģimenes locekļa.

Zēns pirms izbraukšanas pats apģērbās, savāca sev nepieciešamās drēbes, kā arī palīdzēja savai mammai atrast mobilo telefonu, kurš atradās viņas kabatā. Tāpat zēns pirms iziešanas no dzīvokļa izslēdza gaismu.

Visas šīs darbības liecina par to, ka zēns ir pieradis pats par sevi parūpēties.

Likumsargi par notikušo uzsāka administratīvā pārkāpuma procesu.

Saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības likumu par bērna uzraudzīšanu, atrodoties alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē, kas var ierobežot spējas nodrošināt bērna drošību un aizsardzību no iespējamiem bērna dzīvības un veselības apdraudējumiem, ja to izdarījusi persona, kura atbildīga par bērna uzraudzību, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 210 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!