10.aprīlī Rīgā, Hanzas vidusskolas 7.d klases skolēni palīdzēja policijas darbiniekiem aizturēt laupītājus.
Kā informēja Rīgas pilsētas galvenās policijas pārvaldes Preses centra priekšniece Ieva Zvīdre, 9.aprīlī Cēsu ielā divas sievietes un viens vīrietis izrāva kādai sievietei no rokām somiņu un aizbēga no notikuma vietas.

Nākamajā dienā, 10.aprīlī, K.Valdemāra ielā 125 kāpņu telpā divas sievietes un vīrietis, piedraudot ar nazi, mēģināja aplaupīt kādu sievieti, bet tas neizdevās, jo laupītājus nobaidīja kāda kāpņu telpā ienākusi sieviete.

Laupīšana notika Mālpils un Viesītes ielas krustojumā, kad divas sievietes un vīrietis uzbruka divām jaunietēm, no kurām vienai atņēma somu, otru mēģināja žņaugt un arī atņemt somu.

Pēc neilga laika RGPP 28.policijas nodaļā ieradās Hanzas vidusskolas skolnieki un paziņoja, ka kļuvuši par laupīšanas aculieciniekiem. Daļa skolēnu palika ar cietušajām, bet otra daļa sāka bēgošos laupītājus izsekot, pievēršot garāmgājēju uzmanību. Uz izsaukumu izbraukušie policijas darbinieki ieraudzīja skolēnu grupu, kura seko divām jaunietēm un aizturēja šīs jaunietes. Aizturētās ir 1989.gadā dzimusī Viktorija B. un 1983.gadā dzimusī Viktorija M.

Netālu no aizturēšanas vietas policijas darbinieki ieraudzīja skolēnu grupu, kuri bloķējuši kādas mājas ieejas durvis. Skolēni policijai pastāstīja, ka iekšā atrodas trešais uzbrucējs - vīrietis. Kāpņu telpā policisti konstatēja, ka vīrietis ir aizbēdzis caur pagraba logu. Neskatoties uz to, viņa personība ir noskaidrota, un policija uzsākusi viņa meklēšanu. Abas aizturētās jaunietes ievietotas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Ierosināta krimināllieta, notiek izmeklēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!