Jūrmalas tiesai nodota krimināllieta, kurā par amatpersonas bezdarbību, nenovēršot nelikumīgu pašvaldības īpašumu privatizāciju, apsūdzēts bijušais Jūrmalas mērs Juris Hlevickis (LPP), sestdien vēsta laikraksts "Diena".
Prokuratūrā norāda, ka agrākais Jūrmalas galva apzināti parakstījis apšaubāmu lēmumu par privatizāciju. Hlevickis pats sevi par vainīgu neuzskata, viņš esot bijis vien pēdējais posms agrāk sāktā procesā.

Krimināllieta saistīta ar trijiem nekustamajiem īpašumiem, kurus 2003.gadā, kad Jūrmalas mērs bija Dainis Urbanovičs, dome izīrēja deputātam Jurim Griķim (TB/LNNK), toreiz izpilddirektoram, tagad deputātam Zigurdam Starkam (ievēlēts no "Jaunā laika") un Urbanoviča palīdzei Ulrikai Eistreiķei, kuri bija iesnieguši lūgumus par palīdzību dzīvokļa jautājuma risināšanā.

Jaunie īrnieki nekavējoties iesnieguši šo īpašumu privatizācijas pieteikumus, un jau Hlevicka vadīšanas laikā dome balsoja par.

Hlevickim inkriminēta nelikumīga privatizācijas apstiprināšana, jo, pirms viņš parakstījis lēmumu, domē saņemts iesniegums neprivatizēt šos īpašumus. Turklāt saskaņā ar likumu mājokļi, kas piešķirti kā pašvaldības palīdzība, nav privatizējami.

Hlevickis "Dienai" apstiprinājis, ka saņēmis lietas materiālus, bet vēl nav ar tiem iepazinies. Viņš uzsvēris, ka īpašumus prasītājiem izīrēja Urbanoviča vadības laikā un paša parakstītais deputātu balsojums par privatizāciju vien noslēdzis procesu.

Prokuratūra iesniegusi tiesā prasības par šo īpašumu atdošanu pašvaldībai. Viena no tām - par Griķa īpašumu - apmierināta, lūgums par Starka namu noraidīts, Eistreiķes īpašuma prasība vēl tiek izskatīta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!