Neapmierinātie Latvijas hokeja fani pēc Latvijas zaudējuma Šveicei pasaules hokeja čempionāta spēlē Rīgas ielās apskādējuši divas automašīnas, viena no tām bijusi policijas.
Policijas auto, kuram nolauzts spogulis, apskādēts uz Elizabetes ielas. Savukārt otra automašīna - kādas privātpersonas spēkrats, kuram arī nolauzts spogulis, kā arī antena, apskādēta pie Latvijas Bankas ēkas.

Pagaidām policija nevienu no huligāniem nav aizturējusi.

Fani nebija rimušies arī trīs stundas pēc spēles, kad Kalpaka bulvārī atradās aptuveni 100 skolēnu, kas bļaustīdamies nāca no Šveices vēstniecības. Lielākajai daļai jauniešu pēc izskata ir aptuveni 15 gadu un viņi izkliedz saukļus "Sarauj, Latvija" un "Alu par brīvu".

Kronvalda bulvārī fani nobloķēja satiksmi, noraujot elektropiegādes stangas tramvajam un to apturot.

Pēc nonākšanas Stacijas laukumā skaļais fanu pūlis sāka izklīst.

Pēc hokeja mača nu jau tradicionāli vairāki simti Latvijas hokeja līdzjutēju dodas ielu gājienā. Parasti pēc latviešu uzvarām hokeja laukumā fani devās uz uzvarētās valsts vēstniecību.

Arī šoreiz fani izgāja ielās, tomēr līdz Šveices vēstniecībai sākumā negāja. Tā vietā karsēji, kas virzījās pa Elizabetes ielu, nogriezās uz Kalpaka bulvāri, bet pēc tam pa Valdemāra ielu devās Vecrīgas virzienā.

Latvijas izlase sestajā turnīra spēlē Šveicei zaudēja ar rezultātu 1:4, tādājādi ciešot otro zaudējumu turnīrā. Nākamā Latvijas izlases spēle notiks 11.maijā, kad ceturtdaļfinālā būs jātiekas ar otras grupas līderkomandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!