Foto: F64

19. martā Tukuma novadā jaunieši mežā atrada nesprāgušu kara laika lādiņu. Viņi to iemeta ugunskurā, un notika sprādziens, kura rezultātā traumas guva 2005. gadā dzimis zēns, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Dace Kalniņa.

Sestdienas, 19. marta, vakarā pēc pulksten 18.00 Tukuma novada Smārdes pagastā četri jaunieši, mežā ar metāla detektoru meklējot "dārgumus", atrada nesprāgušu kara laika lādiņu, kuru iemeta ugunskurā, un notika sprādziens.

Eksplozijas rezultātā traumas guva 2005. gadā dzimis zēns, kurš tika nogādāts slimnīcā.

Policija turpina skaidrot notikušā apstākļus.

Kā informē VP pārstāve Kalniņa, Latvijā joprojām ļoti bieži tiek atrasti dažādi sprādzienbīstami priekšmeti no Pirmā un Otrā pasaules kara.

Policija atgādina, ka, atrodot kara laika lādiņiem līdzīgus priekšmetus, tos nekādā gadījumā nedrīkst aizskart un pārvietot, bet par atradumu nekavējoties jāziņo Valsts policijai pa tālruni 110, sniedzot arī atrastā priekšmeta vizuālo raksturojumu.

Atrastos priekšmetus aizved un neitralizē Nacionālo bruņoto spēku amatpersonas.

Lai izvairītos no traģēdijas, likumsargi aicina vecākus pārrunāt ar saviem bērniem jautājumus par dabā atrastiem kara laika lādiņiem, jo vieglprātīga un neapdomīga rīcība saistībā ar potenciāliem sprādzienbīstamiem priekšmetiem apdraud ikviena veselību un dzīvību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!