Foto: RIA Novosti/Scanpix
Pirmdien Latgalē 74 gadus vecs vīrietis, iemiegot ceļmalā ar degošu cigareti, izraisījis zāles aizdegšanos un guvis plašus un smagus ķermeņa apdegumus, par šādu negadījumu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Komunikācijas nodaļai ziņojusi mediķu brigāde, kas atradās notikuma vietā.

Smagas traumas, tostarp apdegumus, pagājušajā diennaktī guvuši arī vairāki Zemgales iedzīvotāji. Kāds 42 gadus vecs vīrietis guvis sejas apdegumus, remontējot automašīnas degvielas tvertni, bet 22 gadus vecs vīrietis smagi traumējis kāju zāģēšanas darbu laikā. Viņam uz tās uzkritis koks, radot kaula bojājumu un vaļējas brūces.

Tikmēr kāda 62 gadus veca sieviete guvusi acs traumatisku bojājumu, kad, zāģējot zarus, viņai acī trāpījis zars, bet 22 gadus vecs vīrietis guvis elektrotraumu, nejauši pieskaroties atkailinātiem elektrības vadiem. Vēl kāds 29 gadus vecs vīrietis guvis ķermeņa atdzišanu, jo ilgstoši nogulējis uz ielas.

Savukārt Kurzemē 29 gadus vecs vīrietis, strādājot ar frēzi, smagi savainojis pirkstus. Viņš nogādāts slimnīcā Rīgā ar vairāku pirkstu traumatisku amputāciju.

Vidzemē cietusi 28 gadus veca sieviete. Viņu uz ielas sakodis nezināms suns.

Kopumā pagājušajā diennaktī NMPD mediķi devušies uz 1316 izsaukumiem, tostarp 151 gadījumā snieguši palīdzību cilvēkiem, kuri guvuši dažādas traumas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!