Foto: Valsts policija
Valsts policijas (VP) darbinieki aizdomās par naudas viltošanu Limbažu novada Katvaru pagasta Pociemā šonedēļ aizturējuši trīs vīriešus, kuri ir Lietuvas pilsoņi, portālu "Delfi" informēja VP Vidzemes reģiona pārvaldē.

Pirmdien plkst.13 Limbažu policijas iecirknī saņemta informācija, ka veikalā Katvaru pagasta Pociemā trīs vīrieši norēķinājušies ar 20 latu naudas zīmi ar viltojuma pazīmēm. Veikala pārdevēji par notikušo informēja policiju, kas netālu no veikala aizturēja trīs vīriešus - 1970., 1977. un 1964. gadā dzimušus Lietuvas pilsoņus.

Vīrieši pārvietojušies automašīnā "Nissan Sunny" ar numura zīmi DBC449. Automašīnas apskates laikā atrastas un izņemtas deviņpadsmit divdesmit latu banknotes ar acīmredzamām viltojuma pazīmēm – naudas zīmēm ir vienādi sērijas numuri un tām nav ūdenszīmes.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 192. panta 2. daļas par viltotas naudas un valsts finanšu instrumentu izgatavošanu, izplatīšanu, pārvadāšanu, iegādāšanos un glabāšanu, ja tas izdarīts atkārtoti vai lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa. Par šo noziedzīgo nodarījumu paredzēts sods- brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu.

Policijai ir pamats uzskatīt, ka personas ar viltotas naudas izplatīšanu nodarbojušās ilgākā laika posmā un noziedzīgus nodarījumus izdarījušas ne tikai Vidzemē, bet visā Latvijas teritorijā. Tāpēc policija aicina atsaukties citus iespējamos no šo trīs vīriešu varbūtējām noziedzīgām darbībām cietušos iedzīvotājus, vēršoties ar iesniegumu tuvākajā policijas iecirknī vai zvanot uz numuru 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!