Pašā Aizkraukles centrā piektdien notika ceļu satiksmes nelaimes gadījums — advokāts un bijušais tiesnesis Juris Zēģele notrieca motociklistu. Advokāts pie stūres bija sēdies 1,89 promiļu reibumā, ziņo laikraksts “Staburags”.
Aizkraukles centrā, pie “Staburaga” redakcijas, drīz pēc četriem pēcpusdienā atskanēja skaļš būkšķis. Šķērsām Lāčplēša ielai stāvēja pelēka “Audi” markas automašīna, tai blakus uz asfalta gulēja motociklists, nedaudz tālāk — sadauzītais motocikls. Turpat rokas plātīja arī “Audi” vadītājs — advokāts Juris Zēģele.

Notikušā aculiecinieks skrīverietis Guntars Uzulnieks “Staburagam” pastāstījis, ka “Audi” vadītājs slaidā lokā mēģināja veikt kreiso pagriezienu un iegriezties laukumā pie redakcijas. Viņš nepalaida garām braucošo motociklistu, un notika sadursme.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde cietušo motociklistu nogādāja slimnīcā. Par laimi, smagas traumas viņš nav guvis.

Ceļu policijas inspektorus nācās gaidīt ilgāk. Viņi konstatēja, ka Jura Zēģeles izelpā ir 1,89 promiles alkohola.

Aizkraukles rajona ceļu policijas priekšnieks Andis Bēnītis “Staburagu” informējis, šādos gadījumos neatkarīgi no tā, cik smagas traumas cietušais guvis, uzsāk kriminālprocesu un tiesa lemj par sodu.

Pārkāpums būs jāizvērtē arī Latvijas zvērinātu advokātu kolēģijai, jo tas nav savienojams ar advokāta amata pienākumu pildīšanu. Latvijas zvērinātu advokātu kolēģijas statūti paredz, ka zvērinātu advokātu padome atstādina zvērinātu advokātu no advokāta pienākumu pildīšanas krimināllietas izmeklēšanas un iztiesāšanas laikā, ja par to ir procesa virzītāja iesniegums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!