Foto: LETA
Piektdien, 13.februārī, Rīgā kāds iereibis "Mercedes Benz" automašīnas vadītājs Valsts policijas darbiniekam devis 380 eiro lielu kukuli ar mērķi izvairītes no administratīvā soda, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Piektdien ap pulksten 23:50 Eksporta ielā policisti apturējuši 1982.gadā dzimuša vīrieša vadīto automašīnu "Mercedes Benz". Vīrietis pie spēkrata stūres bija sēdies 0,59 promiļu reibumā, tādēļ ar mērķi izvairīties no soda viņš policistiem devis 390 eiro lielu kukuli.

Savukārt vēl aptuveni pusotru stundu iepriekš, ap pulksten 22:30, Rīgā, Jaunciema gatvē policisti apturējuši automašīnu "Chrysler". Tās 1975.gadā dzimušais vadītājs atradies 2,3 promiļu reibumā un vadījis spēkratu bez vadītāja apliecības. Cenšoties izvairīties no soda piemērošanas, krietni iereibušais autovadītājs policistiem devis 20 eiro kukuli.

Mēģinājums 'atpirkties' no policistiem noticis arī ap pulksten 13:30 Rīgā, Gaujas ielā. Tur Ceļu policijas darbinieki par ātruma pārsniegšanu pie izglītības iestādes apturējuši automašīnu "Mercedes Benz". Lai izvairītos no administratīvā soda par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, 1964.gadā dzimušais automašīnas vadītājs policistam devis 15 eiro kukuli.

Visos gadījumos Valsts policija sākusi kriminālprocesus par kukuļdošanu.

Šogad Rīgas reģionā ir aizturēti jau desmit autovadītāji – kukuļdevēji. Valsts policija atgādina, ka par kukuļdošanu ir piemērojama kriminālatbildība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!