Foto: Valsts polcija
Pirmdien, 6. februārī, policija aizturējusi kādu 15 gadus vecu jaunieti, kurš izsitis autobusa aizmugurējā loga stiklu, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Ap pulksten 7 bariņš jauniešu pēc ballītes ar autobusu devušies mājās. Augusta Deglava ielā viens no iereibušajiem jauniešiem izsitis autobusa aizmugurējā loga stiklu. Par notikušo kāds pasažieris paziņojis autobusa vadītājam, kurš apturējis autobusu, izsaucis policiju un aizvēris autobusa durvis, lai jaunietis neaizbēgtu.

Notikuma vietā ieradušies policisti, kuri jaunieti aizturējuši un nogādājuši iecirknī. Aizturētais dzimis 2001. gadā un vasarā viņam apritēs 16 gadi. Aizturēšanas brīdī puisis bijis divu promiļu alkohola reibumā. Aizturētais jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par zādzībām no veikaliem un citām vietām. Tāpat viņš jau pagājušajā gadā sodīts par atrašanos sabiedriskā vietā alkohola reibumā, informē likumsargi.

Saistībā ar notikušo Valsts policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 185. panta 1. daļas –par svešas mantas tīšu bojāšanu. Par šādu noziegumu kā sods paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai arī piespiedu darbs, vai arī naudas sods.

Sākta arī administratīvā lietvedībā pēc Administratīvo pārkāpumu kodeksa 171.1 panta 2. daļas – par atrašanos alkoholisko dzērienu ietekmē, ja pārkāpumu izdarījis nepilngadīgais un, ja tas izdarīts atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda uzlikšanas. Par to paredzēts naudas sods – no 35 līdz 70 eiro.

Policija vērtēs arī nepilngadīgā vecāku atbildību notikušajā.

Valsts policija atgādina, ka atbildība par izdarītu likumpārkāpumu iestājas jau no 14 gadu vecuma.

Tāpat policija aicina vecākus šo jautājumu pārrunāt ar saviem bērniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!