Foto: LETA

Piektdien, 8. martā, Salacgrīvas novadā, autoceļa Rīga – Igaunijas robeža 92. kilometrā Valsts policija apturējusi "Nissan" markas automašīnu aizdomās, ka tās vadītājs ir alkohola reibumā. Izrādījies, ka vīrietis pie auto stūres bija sēdies 1,91 promiļu reibumā, kā arī bez jebkādā veida transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Pulksten 23.15 Valsts policijas darbinieki Salacgrīvā apturējuši kādu automašīnu, kas izbraukusi uz Pērnavas ielas lielā ātrumā. Policijas darbiniekiem radušās aizdomas, ka automašīnas vadītājs transportlīdzekli vada, iespējams, alkohola reibumā. Apturot transportlīdzekli, Valsts policijas darbinieku aizdomas apstiprinājušās.

Vadītājs uzaicināts uz dienesta automašīnu, lai veiktu nepieciešamās pārbaudes un noformētu administratīvā pārkāpuma protokolu. Tikmēr automašīnas pasažieri – 1989. gadā un 1997. gadā dzimuši vīrieši –, kas arī bija alkohola reibumā, izkāpuši no apturētās automašīnas, piegājuši pie dienesta automašīnas un kļuvuši agresīvi. Abi mēģinājuši nodarīt miesas bojājumus policistam, kā arī tīši sabojāja likumsargu dienesta automašīnu "Škoda Superb", ar dūri un elkoni iesitot pa automašīnas motora pārsegu. Lai pārtrauktu prettiesiskās darbības, policisti pielietojuši steku un asaru gāzi.

Visas personas aizturētas un nogādātas policijas iecirknī procesuālo darbību veikšanai. Pēc notikuma Valsts policijas darbinieks varējis turpināt pildīt dienesta pienākumus.

Policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma normas, kas paredz sodu par uzbrukumu varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai sakarā ar tās likumisku dienesta darbību, kā arī par uzbrukumu personai sakarā ar tās līdzdalību noziedzīga vai cita prettiesiska nodarījuma novēršanā vai pārtraukšanā. Par to paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!