Ģenerālprokuratūra pēc pārbaudes par Rīgas domes institūciju rīcību, izsniedzot saskaņojumus SIA "Trest Oil" benzīna uzpildes stacijas būvniecībai Baložkalna kāpā, ierosinājusi krimināllietu par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu.
Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Dzintra Šubrovska pastāstīja, ka Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta prokurore Ramona Bērziņa trešdien ierosinājusi krimināllietu par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu, kas izraisījis smagas sekas.

Pārbaudi prokuratūra sāka pēc publikācijām presē par nelikumīgu būvatļaujas izsniegšanu degvielas uzpildes stacijas būvniecībai Rīgā, Brīvības gatvē Berģos, tā saucamajā Baložkalna kāpā.

Tajā noskaidrots, ka Rīgas pilsētas Būvvalde, Rīgas domes Vides departaments un Valsts mežu dienesta Rīgas virsmežniecība, lemjot par būvprojekta akceptēšanu un būvniecības atļauju izsniegšanu, nerīkojās atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes komisija aprēķinājusi, ka šāda rīcība videi nodarījusi apmēram 12 500 latu kaitējumu.

Krimināllikums par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu, ja tas radījis smagas sekas, paredz cietumsodu līdz sešiem gadiem vai naudas sodu līdz 100 minimālajām mēnešalgām.

Rīgas Būvvalde pērn izsniedza atļauju "Trest Oil" benzīna uzpildes stacijas (DUS) projektam, taču šogad janvārī, sākot būvniecību, nopostīta Baložkalna kāpa un februārī Valsts būvinspekcija atļauju anulēja.

Savukārt Rīgas Būvvalde šādu lēmumu apstrīd un uzskata, ka būvinspekcija nav iepazinusies ar projekta dokumentāciju, jo tajā teikts, ka paredzētajai DUS ir īslaicīgas lietošanas būves statuss un tādēļ to var atļaut celt bez sarkano līniju projekta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!