Pēc iepazīšanās ar laikrakstā "Telegraf" publicētajā rakstā "Kaķenes bēdas" minēto informāciju Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors Vadims Iļasovs ierosinājis krimināllietu par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem, informēja Ģenerālprokuratūras preses centrā.
Lēmums par krimināllietas ierosināšanu nosūtīts pirmstiesas izziņas organizēšanai Rīgas pilsētas Galvenajā policijas pārvaldē.

Prokuratūras preses centrā informēja, ka krimināllieta ierosināta pēc 30.martā laikrakstā publicētā raksta, kurā aprakstīti šausminoši notikumi kādā Latgales priekšpilsētas bērnudārza pagrabā, kur ieslēgti vairākas dienas turēti kaķi.

Pirmās sūdzības par bērnudārza direktoru tika saņemtas no apkārtējo māju iedzīvotājiem, kuriem bija pazuduši mājas kaķi. Iedzīvotāji konstatējuši, ka viņu mīluļi iemūrēti bērnudārza pagrabā. Cīniņu uzsākusi Dzīvnieku aizsardzības biedrības pārstāve Marina Ošenkova, kura sākotnēji vērsusies pie bērnudārza vadības ar lūgumu pagrabu atvērt, bet, kad tas netika izdarīts, izsaukusi Pašvaldības policiju.

Tikai policijai izdevies pierunāt bērnudārza vadību atvērt pagrabu, no kura tika izglābti divi pieauguši kaķi un vairāki kaķēni, vienam no viņiem no bada bija sākusies caureja, tomēr, pēc ārstu teiktā, viņš atveseļosies.

Gan iedzīvotāji, gan dzīvnieku aizstāve ir šokā par šādu cietsirdību pret dzīvniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!