Policija trešdien ierosinājusi krimināllietu par huligānismu pēc tam, kad pie Igaunijas vēstniecības Latvijā atrasta pudele ar pagaidām nenoskaidrotu šķidrumu. Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns pastāstīja, ka lieta ierosināta par huligānismu, kas saistīts ar svešas mantas bojāšanu.
24.augustā policija saņēmusi ziņas, ka uz trotuāra pie vēstniecības Skolas ielā atrasta pudele ar pagaidām nenoskaidrotu šķidrumu. Šķidrumam norīkota ekspertīze, kuras rezultāti pagaidām nav zināmi.

Nākamajā dienā pēc pudeles atrašanas konstatēts arī, ka vēstniecībai bojāts viens no logiem, taču tas neatrodas pudeles atrašanas vietas tuvumā un pagaidām nav zināms tā bojājuma iemesls. Policija noskaidro iespējamās vainīgās personas. Lietu savas kompetences ietvaros izmeklē arī Drošības policija.

BNS 23.augustā saņēma tālruņa zvanu, ar kuru kāds krievu valodā runājošs vīrietis, kurš savu personu neatklāja, informēja, ka no šīs dienas ik dienu tikšot rīkoti uzbrukumi Igaunijas vēstniecībai, lai protestētu pret krieviski runājošo vajāšanu. Pēc šī paziņojuma vīrietis sarunu pārtrauca, tāpēc BNS neizdevās noskaidrot, kādu organizāciju viņš pārstāv un kā izpaudīsies uzbrukumi, kā arī pārliecināties, vai sniegtās ziņas ir uztveramas nopietni. Kad BNS to vaicāja DP, tā uzsāka pārbaudi, lai noskaidrotu zvanītāju. Pašlaik viņa persona vēl nav noskaidrota.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!