Ģenerālprokuratūra ierosinājusi krimināllietu par gadījumu, kad 38 Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībnieki pēc vistas filejas ēšanas saslima ar salmonelozi.
Lieta ierosināta pēc krimināllikuma 203.pantā paredzētajām noziedzīgā nodarījuma pazīmēm - preces un pakalpojuma drošuma prasību neievērošanas. Ja tiek pierādīta personas vaina, viņu par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem vai naudassodu līdz simt minimālajām mēnešalgām. Vainīgajiem var arī atņemt tiesības veikt zināma veida uzņēmējdarbību uz laiku no diviem līdz pieciem gadiem.

Krimināllieta nosūtīta pirmstiesas izmeklēšanai uz Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas izziņas pārvaldi.

Jau ziņots, ka Valsts sanitārā inspekcija (VSI) materiālus par negadījumu nodeva prokuratūrai augusta sākumā. Inspekcija mēnesi veica izmeklēšanu par masveida saslimšanu ar salmonelozi un secināja, ka saslimšanu izraisīja firmas "Nomeda" gatavotie produkti. Par nedroša pakalpojuma sniegšanu VSI firmai noteica 3000 latu sodu.

Firma savukārt ir pārliecināta, ka tās ražotā produkcija nav varējusi būt par iemeslu svētku dalībnieku saslimšanai ar salmonelozi, un pārsūdzējusi Valsts sanitārās inspekcijas lēmumu tiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!