Gulbenes rajona policijas pārvaldē ierosināta krimināllieta par gadījumu, ka autobusa šoferis ar steku piekāva zēnu, kas, pārkāpjot ceļu satiksmes noteikumus, gāja pa nepareizo brauktuves pusi.
Gulbenes rajona policijas pārvaldes atbildīgā par sadarbību ar presi Elita Kalniņa informēja, ka krimināllieta ierosināta, jo saņemts ekspertīzes atzinums, ka šofera izmantotais steks ir aukstais ierocis. Kalniņa klāstīja, ka par neatļautu aukstā ieroča nēsāšanu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai naudas sodu līdz 40 minimālajām mēnešalgām.

Aizdomās turamais autobusa šoferis, kas nu jau no darba SIS "Gulbenes autobuss" ir atlaists, nevēlējās komentēt šo situāciju.

Jau vēstīts, ka piekautajam 13 gadus vecaja zēnam ekspertīzē miesas bojājumi nav konstatēti, ir tikai uz ķermeņa atrastas pazīmes - zilumi uz apakšstilba un kreisās rokas -, kas liecina par ārēja spēka iedarbību.

Zemessardzē informēja, ka gaidīs tiesas lēmumu šajā krimināllietā un tad secinās, kā reaģēt Zemessardzē. Par šofera, kurš ir arī ārrindas zemessargs, rīcību ierosināta dienesta izmeklēšana Zemessardzē. Tās laikā ir konfiscēts ierocis, ko viņš iegādājies kā zemessargs, taču par personīgajiem līdzekļiem.

Oktobra beigās SIA "Gulbenes autobuss" šoferis, vadot autobusu un redzot, ka zēns iet pa nepareizu ceļa pusi, apturēja transporta līdzekli, izkāpa no tā un pārmācīja viņu ar steku. Par notikušo pirmie policijai paziņoja Gulbenes slimnīcas mediķi, kuri pēc nepatīkamā notikuma cietušajam zēnam sniedza palīdzību. 1956. gadā dzimušais autobusa šoferis policijai skaidrojis, ka bijis saniknots par to, ka zēns apzināti pārkāpj satiksmes noteikumus un apdraud kustības drošību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!