Zemgales priekšpilsētas prokuratūra ierosinājusi krimināllietu par traģēdiju Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā, kur savlaicīgi neveiktas operācijas dēļ mirusi paciente.
Ierosināta krimināllieta par pacientes nāvi

Prokuratūrā pastāstīja, ka krimināllieta ierosināta par ārstniecības personas profesionālo pienākumu nepienācīgu pildīšanu, ja tas bijis par iemeslu cietušā nāvei. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, atņemot tiesības nodarboties ar ārstniecību. Krimināllieta nosūtīta izmeklēšanai 29.policijas nodaļai.

Jau vēstīts, ka pēc ārstu vilcināšanās izdarīt operāciju Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā mirusi paciente. P.Stradiņa slimnīcas ārsti no pacientes tuviniekiem pieprasījuši atlīdzību 500 latu apjomā par operācijas veikšanu, un, kamēr tuvinieki meklēja nepieciešamo naudu, mediķi slimnieci nav operējuši. Pacientes stāvoklis šajā laikā krasi pasliktinājies, un viņa mirusi.

Tuvinieki par notikušo informējuši Medicīnas aprūpes un darbspējas kvalitātes kontroles inspekciju (MADEKKI), kas atklājusi, ka paciente mirusi tieši operācijas atlikšanas dēļ. Lietas faktus un dokumentus MADEKKI nodeva tiesībsargājošām instancēm.

BNS jau ziņoja, ka par kukuļa prasīšanu P.Stradiņa slimnīcā sūdzējās pensionārs Vilnis Birziņš, kurš apgalvoja, ka 24.nodaļas ārsts Sergejs Kovaļovs viņam par miega artērijas operāciju pieprasījis 200 latus "aploksnē".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!