Jau nogalinātais iespējamais uzņēmēja Daiņa Peimaņa slepkavības izpildītājs augustā kopā ar vairākiem citiem tika aizturēts lietā par ķīlnieka sagrābšanu, apliecināja Rīgas rajona kriminālpolicijas priekšnieks Valdis Kivkucāns.
No Zemessardzes aizgājušais Normunds R., noziegumu organizējušais uzņēmējs un vairāki citi tika aizturēti par ķīlnieka sagrābšanu 17.augustā.

Kivkucāns pastāstīja, ka nozieguma organizētājs bijis kāds Olaines uzņēmējs, kuram piederējusi sava autotransporta firma. Kivkucāns norādīja, ka viņš neesot plaši pazīstams Latvijas mērogā, tomēr Olainē viņu pazīst. Normunds R. noziegumā piedalījies kā melnā darba darītājs. Krimināllietā par ķīlnieka sagrābšanu viņš neesot figurējis tikai liecinieka statusā.

Uzņēmējs ar saviem palīgiem, kuru starpā ietilpa arī Normunds, ieslodzīja kādu savu bijušo darbinieku metāla konteinerā un viņa brālim pieprasīja, lai atved kādus dokumentus no Rēzeknes.

Kivkucāns neatceroties, kas tie bijuši par dokumentiem un kā sauc uzņēmēju. Krimināllieta vēlāk pārkvalificēta kā patvarība pret personu un nodota Organizētās noziedzības un korupcijas apkarošanas birojam.

Smago noziegumu atklāšanas un koordinācijas pārvaldes priekšnieka vietas izpildītājs Arvīds Valainis BNS teica, ka viņa rīcībā neesot ziņu, ka nošautais Normunds R. būtu agrāk sodīts.

Prese ceturtdien nogalināto Normundu R. identificējusi kā 17. Zemessardzes bataljona zemessargu bijušo bokseri Normundu Rīkuru (1957). Viņš 27.decembrī atrasts nogalināts ar trim šāvieniem krūtīs Dobeles rajona Jaunbērzes pagastā un, iespējams, bijis tāds kā koordinators starp organizatoriem un melnā darba veicējiem. Slepkavības pasūtītājs - sabiedrībā samērā labi pazīstams biznesmenis -, iespējams, esot devies uz Krieviju. Policija šos faktus oficiāli neapstiprina un paziņojusi, ka visu, kas tai sakāms, ir pateikusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!