Gruzdošas minerālmēslu kaudzītes, necils sadedzis sējmašīnas karkass un visapkārt smalki šīfera gabali – šāda aina nelaimes vietā bija redzama ceturtdien pēcpusdienā, pēc tam kad tika nodedzināti zemnieku saimniecības "Viļumēni" šķūni ar tehniku un citām mantām, ziņo "Zemgales Ziņas".
Minerālmēsli, kokmateriāli un lauksaimniecības tehnika aptuveni 50 000 latu vērtībā naktī uz ceturtdienu sadeguši zemnieku saimniecībai "Viļumēni" piederošā šķūnī Elejas pagasta Zizmā. Ka dedzināts ar ļaunu nolūku, atzīst gan ugunsdzēsēji, gan māju saimnieks un vietējie iedzīvotāji.

Ugunsgrēka vietā ceturtdien pēcpusdienā vietumis vēl liesmoja krāsmatas, turpat no attālās graudu klētiņas izvilkts "KamAZ", kura melnā kabīne liecina par iepriekšējās nakts postažu. Kā informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Jelgavas brigādes komandieris Aldis Feldmanis, Elejas posteņa glābēji notikuma vietā ieradušies sešu minūšu laikā ap pulksten trijiem naktī. Šķūnim jau bija iebrucis jumts, tādēļ ēku un mantas tajā glābt neizdevās.

Nodedzis vairāk nekā 500 kvadrātmetru plašais šķūnis, 16 tonnu minerālmēslu, 30 kubikmetru kokmateriālu, biešu sējmašīna un citas mantas.

Netālu no nelaimes skartās vietas "Ziņas" sastapa vairākus teju trīsdesmitgadniekus no Zizmas. Visi četri, viņu vidū arī kāda sieviete, bija manāmā skurbulī, bet neslēpa, ka dedzinātājs bijis vietējais. Miestā runā, ka zemnieks nepietiekami maksājot strādniekiem, bet "Viļumēnu" saimnieks Andris Bitēns teic – atlīdzība par darbu ir no 30 santīmiem līdz latam stundā. Ar bezdarbības un alkohola pārņemtajiem jauniešiem Zizmā konflikti rodas bieži. To apliecina gan vietējie ļaudis, gan likumsargi.

Saimniecības īpašnieks zaudējumus lēš ap 50 000 latu vērtībā. Iespējams, pirms ugunsgrēka notikusi arī zādzība, jo pazudušas mantas. Īpašums bija apdrošināts. Ugunsgrēka izmeklēšanā iesaistīta Jelgavas policija un VUGD eksperti, bet par nelaimes iemeslu tiek uzskatīta vai nu neuzmanīga rīcība ar uguni, vai ļaunprātīga dedzināšana, jo konstatētas vairākas degšanas vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!