Foto: stock.xchng

Valsts policija (VP) pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par smaga miesas bojājuma tīšu nodarīšanu Ventspilī un nodevusi krimināllietas materiālus prokuratūrai nodošanai tiesai, lai lemtu jautājumu par medicīniska rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu aizdomās turētajam, portālu "Delfi" informēja policijā.

Pagājušā gadā naktī no 13. un 14. decembri VP saņēma informāciju no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, ka Ventspilī, kādā īpašumā vīrietim nodarīti miesas bojājumi. Vīrietis ar gūtajām traumām tika nogādāts slimnīcā, savukārt policijā par notikušo tika uzsākts kriminālprocess.

Tajā pašā dienā, 14. decembrī uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu tika aizturēts vīrietis, kurš iepriekš nonācis redzeslokā par laupīšanu un huligānismu.

Nākamajā dienā likumsargi devās uz tiesu lūgt aizdomās turētajam piemērot drošības līdzekli – apcietinājumu, kas tika izdarīts.

VP izmeklēšanā noskaidroja, ka starp abiem vīriešiem kādā īpašumā izcēlies konflikts un cietušais guvis miesas bojājumus – durtas, sistas brūces. Noskaidrots, ka viņš vīrietim piecas reizes iedūris ar nazi mugurā, bet vienu reizi – iegurņa rajonā. Likumsargi noteica ekspertīzes un pēc eksperta atzinuma aizdomās turēto ieteicams atzīt par nepieskaitāmu.

Likumsargi pabeidza izmeklēšanu kriminālprocesā un tas nosūtīts prokuratūrai nodošanai tiesai, lai lemtu jautājumu par medicīniska rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu aizdomās turētajam. Lēmums par medicīniska rakstura piespiedu līdzekļa piemērošanu un tā veidu tiesai būs jāpieņem, izvērtējot riska esamību un ņemot vērā, ka persona, nesaņemot nepieciešamo psihiatrisko aprūpi, var veikt darbības, kas var apdraudēt citus cilvēkus un viņu pašu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!