Foto: Valsts polcija
Svētdien, 14. oktobrī, pulksten 11.40 Ilūkstes novadā tika aizturēts automašīnas "Renault" vadītājs, kurš bija sēdies pie stūres 1,39 promiļu alkohola reibumā. Pēc aizturēšanas viņš mēģināja izvairīties no administratīva pārkāpuma protokola noformēšanas, piedāvājot policistiem par to samaksu, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Pārbaudot vadītāja dokumentus, vīrieša izelpā bija jūtama alkohola smaka. Veicot alkohola koncentrācijas mērījumu, izrādījās, ka viņš atrodas 1,39 promiļu stiprā alkohola reibumā.

Vīrietim par transportlīdzekļa vadīšanu alkoholisko dzērienu ietekmē ir noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par transportlīdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,0 promili, bet nepārsniedz 1,5 promiles, transportlīdzekļa vadītājam piemēro administratīvo arestu no piecām līdz desmit diennaktīm, uzliek naudas sodu no 850 līdz 1200 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz diviem gadiem.

Par kukuļa piedāvāšanas faktu valsts amatpersonai policijā sākts kriminālprocess. Par šādu noziegumu kā sods var tikt piemērota brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!