Foto: Valsts policija

Vīrietis, kuru policija meklē par vardarbīgu dzimumtieksmes apmierināšanu ar mazgadīgām meitenēm, atkal pastrādājis jaunu noziegumu un no varmākas cietušas jau četras mazas meitenes, otrdien žurnālistus informēja Rīgas reģiona policijas pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs.

Policija norāda, ka vīrietis, kurš vēl nav notverts, siro tieši Imantas mikrorajonā, tāpēc īpaši jāuzmanās šī rajona iedzīvotājiem. Uzbrukumi bērniem notikuši Zentenes un Dammes ielās.

Pēdējais uzbrukums noticis piektdien, 14.martā ap pulksten 15 dienā, kad varmāka liftā iegrūda divas mazgadīgas meitenes un īstenoja netiklas darbības. Abas cietušās bija vecumā no astoņiem līdz deviņiem gadiem, bet vecākā no četrām cietušajām meitenēm bijusi 10 gadus veca.

Sozinovs pastāstīja, ka policija pedofila meklēšanā ir iesaistījusi ļoti lielus spēkus un, iespējams, tuvākajā laikā iegūs arī uzbrucēja DNS. Līdz šim likumsargi pārbaudījuši 63 cilvēkus, kurus saistījuši ar notikušo. Policija neizslēdz, ka uzbrucējs pats ir savulaik cietis no seksuālās vardarbības, apzina arī iepriekš par šādiem noziegumiem tiesātos un jau atbrīvotos. Taču policija aicina palīdzēt arī sabiedrību.

Visus trīs uzbrukumus vieno tas, ka tie notikuši daudzdzīvokļu namos, kuros ir lifts. Varmāka pie lifta sagaidījis bērnus un iegrūdis liftā, pastrādājot netiklās darbības. Policija pieļauj, ka vīrietis savus upurus izsekojis, tāpēc aicina vecākus un citus pieaugušos nelaist svešus cilvēkus savu namu kāpņutelpās, kā arī uzmanīt bērnu rotaļu laukumus, skolas un bērnudārzu apkaimes. Policijā vērsies arī kāds vīrietis, kurš ziņojis, ka kādu svešinieki izdzinis no sava nama kāpņutelpas.

Policijas izstrādātais uzbrucēja psiholoģiskais portrets liek domāt, ka vīrietis ir noslēgts vienpatis, kurš, iespējams, dzīvo tieši Imantā. Iespējams, ka viņam ir bijuši attīstības traucējumi. Ar saviem upuriem viņš runājis krievu valodā, taču tas vēl nenozīmē, ka viņš ir krievu tautības, norāda likumsargi.

Cietušās stāstījušas, ka uzbrucējs bijis 15 līdz 20 gadus vecs, taču policija pieļauj, ka meklētais varētu būt vecāks. Sozinovs norāda, ka bērniem ir grūti aprakstīt sava pāridarītāja pazīmēs un seksuālie noziegumi ir ļoti traumējoši, tāpēc sniegt uzbrucēju pazīmes ir sevišķi grūti.

Policija aicina ikvienu iedzīvotāju ziņot par vismazākajām aizdomām, jo šobrīd katra detaļa var būt svarīga izmeklēšanā. "Agrāk vai vēlāk viņš atbildēs par izdarīto," sacīja Sozinovs. Laikā, kad skolēniem ir skolas brīvdienas, policija aicina īpaši uzmanīt savas atvases.

Policijā sākts kriminālprocess par vardarbīgu dzimumtieksmes apmierināšanu, ja tās izraisījušas smagas sekas, kā arī ja tās izdarītas ar mazgadīgo. Likums par šādu nodarījumu paredz sodu ar mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Kā ziņots, vīrietis tiek meklēts par dzimumnoziegumu izdarīšanu pret mazgadīgajām. Meklējamais ir 165 -170 centimetrus garš, viņam ir tumši īsi mati un biezas, tumšas uzacis, šaura piere, pumpaina seja ar rētām, iešķībs deguns, uz rokām ir dzimumzīmes.

Par dzimumnoziegumu izdarīšanu meklējamais nēsā baltu T-kreklu ar zilām svītrām, brūnas bikses, baltus spora apavus ar sarkaniem uzrakstiem sānos. Ap roku viņam apsiets striķītis, kaklā nēsā ķēdīti ar krustiņu.

Personas, kas ir redzējušas attēlā redzamo vīrieti vai zina viņa iespējamo atrašanās vietu policija aicina zvanīt pa tālruņiem 67086546 vai 67086677.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!