Vairāku Imantas skolu vadība, skolēni un viņu vecāki ir satraukti par pirms nedēļas notikušu nežēlīgu uzbrukumu diviem jauniešiem, kurus, viņuprāt, izdarījis kāds maniaks un kuros 16 gadus vecs jaunietis gājis bojā.
Bojā gājušā Raimonda māte Rita M. pastāstīja, ka abiem puišiem 4.februāra vakarā uzbrucis viens un tas pats vīrietis, kurš, pēc aculiecinieku apraksta, bijis aptuveni 50 gadus vecs ar neeiropeiskiem sejas vaibstiem un dienvidniecisku izskatu.

Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departamentā BNS apstiprināja, ka 4.feburāra vēlā vakarā no Auru ielas 7b nama ar grieztu brūci kreisajā augšdelmā slimnīcā nogādāja Alekseju S. (1984), savukārt no tās pašas ielas 11a nama ar durtām brūcēm sirds un plaušu apvidū slimnīcā tika nogādāts Raimonds M. (1986), kurš no gūtajiem ievainojumiem mira.

Policija izveidojusi fotorobotu, bet tuvākas ziņas par iespējamo slepkavu neizpauž. Par notikušo ierosināta krimināllieta par smagu miesas bojājumu nodarīšanu, pēc kuriem iestājusies cietušā nāve, informēja Valsts policijas preses centrā.

Rita M. stāstīja, ka pirms nelaimes viņas dēls un vēl divi pusaudži vēlā vakarā sēdējuši ārā, kad pie viņiem pienācis kāds svešs vīrietis un uzsācis sarunu. Jauniešiem tā neesot patikusi, un viņi atteikušies ar pienācēju runāt, bet Raimonds esot pateicis "kādu asāku vārdu". Pēc tā vīrietis pagriezies un krievu valodā bez akcenta Raimondam teicis: "Tu esi līķis." Tad svešinieks aizgājis jeb, kā izteikušies Raimonda draugi, "nozudis bez pēdām".

Mazliet vēlāk garām puišiem ar suni pastaigājies Aleksejs A., kuram, pēkšņi izlecot no krūmiem, ar kādu asu un pagaru priekšmetu uzbrucis jau redzētais vīrietis. Aleksejs trenējies cīņas sporta veidā, tādēļ pratis izvairīties no negaidītā uzbrukuma, bet noziedznieks viņu paspēja ievainot, caurdurot roku.

Raimonds, redzot notiekošo, skrējis palīgā, bet Aleksejs savukārt bēdzis prom, stāstīja Rita M. Vīrietis palaidis vaļā Alekseju, satvēris Raimondu, nogrūdis viņu zemē un pēc tam no mugurpuses sadūris, caurdurot visu ķermeni. Māte, kura pārzinot medicīnu, secinājusi, ka dūriens varētu būt izdarīts ar stiletu - garu, šauru, asu īlenveida nazi.

Sadurtais Raimonds sagaidījis pēc 20 minūtēm atbraukušo ātro palīdzību un pārcietis vēl aptuveni pusotru stundu operācijas, taču tās beigās miris. Pusaudža māte pauda sašutumu, ka operācija uzsākta tikai aptuveni 1,5 stundu pēc puiša ievietošanas slimnīcā. Kāds ārsts viņai naktī atbildējis, ka "tādi parasti mirst jau mašīnā".

Rīgas 96.vidusskolā un arī Lomonosova ģimnāzijā, kas atrodas Imantā, pēc slepkavības izvietots kādā krievu valodā iznākošā avīzē ievietots iespējamā slepkavas fotorobots. Audzināšanas stundās skolēnus un vecākus brīdinot par to, ka bērnus vakaros nedrīkst laist vienus ārā, pastāstīja ģimnāzijas direktore Jeļena Ivanova un 96.vidusskolas direktores vietniece mācību jautājumos Antoņina Kedrova.

Kedrova stāstīja, ka uz skolu nākuši sašutuši vecāki, kas bijuši neizpratnē, kāpēc skola neko nedarot un neinformējot, ka pa Imantu klīstot maniaks. Skolas sociālais pedagogs aicinājis vecākus necelt lieku un, iespējams, nepamatotu trauksmi, tomēr nelaist bērnus vienus vēlā vakarā ārā.

Skolas vadība gan sazinājusies ar sava rajona Valsts policijas nodaļu un noskaidrojusi, ka runām par maniaku neesot pamata, klāstīja Kedrova. Savukārt Ivanova teica, ka arī šajā skolā vecāki un skolotāji uztraucas par nenoķerto slepkavu un tādēļ audzināšanas stundās skolotāji brīdina bērnus un arī vecākus, ka bērnus nedrīkst atstāt vienus uz ielas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!