Foto: stock.xchng
Īrijas policija meklē vairākkārt tiesātu īru pusaudzi, kurš Ziemassvētkos smagi sadūra Latvijas valstspiederīgo, vēsta laikraksts "Herald.ie".

23.decembra vakarā Īrijas pilsētā Mountmelikā tika smagi sadurts 22 gadus vecs Latvijas valstspiederīgais, kurš mēģināja izšķirt kautiņu. Puisis kritiskā stāvoklī ar vairākām durtām brūcēm vēderā tika nogādāts Talamoras reģionālajā slimnīcā. Tagad viņa stāvoklis uzlabojies, un viņa dzīvībai vairs briesmas nedraud. Latviešu puisis sadurts, mēģinot izšķirt konfliktu starp vietējiem un dubliniešiem.

Aizdomās par uzbrukumu Īrijas policija meklē vairākkārt iepriekš tiesātu 17 gadus vecu pusaudzi no tuvējās Talas pilsētas. Policija jaunieti vērtē kā "pilnīgi nekontrolējamu".

Pusaudzis bijis iesaistīts kautiņā ar diviem vietējiem. Kad kautiņu mēģināja izšķirt latviešu puisis, īru pusaudzis pagriezies pret viņu un vairākas reizes iedūris vēderā ar asu virtuves nazi.

"Latviešu puisis tajā visā bija pilnīgi nevainīgs. Viņš pieļāva lielu kļūdu, iejaucoties kautiņā," sacīja policijas pārstāvis. "Par šo kļūdu viņš gandrīz samaksāja ar dzīvību - aptuveni 24 stundas pēc saduršanas izskatījās, ka policijai būs jārisina slepkavības lieta, taču laimīgā kārtā viņš izķepurojās," sacīja pārstāvis.

Puisis vēl joprojām ārstējas Talamoras slimnīcā, kur viņam veikta nopietna operācija, tostarp izoperēta liesa.

Uzbrucējs no notikumu vietas aizbēga zilā automašīnā "Nissan Almera", kuru vadīja kāda sieviete. Bīstamo pusaudzi pagājušajā nedēļā Talā pamanīja policijas patruļa, taču jaunietim izdevās aizbēgt. Īrijas policija uzskata, ka pusaudzis tagad slēpjas Dublinā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!