Īrijas tiesa apelācijas kārtībā mīkstinājusi sodu kādam latviešu uzņēmējam, kurš maijā mēģināja šajā valstī nelegāli ievest cigaretes, pirmdien ziņo laikraksts "Neatkarīgā".
Tiesa ņemusi vērā, ka vīrietim jāuztur trīs bērni un iepriekš piespriesto 12 mēnešu cietumsodu aizstājusi ar 1269 sterliņu mārciņu soda naudu un solījumu neatgriezties Īrijā.

Kamērnetiks samaksāts sods, latviešu uzņēmējam tomēr japaliek cietumā.

"Neatkarīgā" iepriekš rakstīja, ka mēģinājums Roslēras ostā nelegāli ievest 43 000 cigarešu notika 19.maijā. Cigaretes bija paslēptas zem automašīnas sēdekļiem un grīdas.

Trīs dienas vēlāk – 22.maijā Veksfordas tiesa latvietim piespriedusi gadu ilgu cietumsodu, vēsta Īrijas laikraksts "Gorey Guardian".

Izskatot latviešu uzņēmēja apelācijas sūdzību ar lūgumu mīkstināt sodu, tiesa ņēmusi vērā to, ka parasti šādās kontrabandas lietās tiek piemērots naudassods, nevis reāla brīvības atņemšana.

Advokāts tiesā norādījis – apsūdzētajam uz gadu nonākot cietumā, smagi ciestu viņa ģimene.

Latvijā notiesātais esot godājams uzņēmējs, kam piederot desu ražotne, tajā tiekot nodarbināts 31 cilvēku. Lai nodrošinātu šīs ražotnes atbilstību Eiropas standartiem, notiesātais esot ieķīlājis pats savu un arī mātes māju, un pašu ražotni, bet naudas trūkums vīrieti pamudinājis uz šo "muļķīgo" soli – cigarešu kontrabandu, īru laikraksts citē latvieša advokātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!