Policijas darbinieki piektdien, 18.maijā, Rīgā aizturējuši divus Itālijas pilsoņus, kuri tiek turēti aizdomās par nelikumīgu naudas iegūšanu Latvijas bankās vairāk nekā 3 miljonu ASV dolāru kopsummā.
Ekonomikas policijas biroja darbinieki aizturēja divus Itālijas pilsoņus, kas dzimuši 1955.gadā un 1956.gadā. Šīs personas tiek turētas aizdomās par atkārtotu viltotas pases izmantošanu grupā savtīgos nolūkos, veicot darījumus ar vairākām Latvijas Republikas bankām, kā rezultātā nodarīti zaudējumi vairāk nekā 3 miljonu ASV dolāru apmērā. Abi aizturētie ievietoti īslaicīgās aizturēšanas izolatorā, notiek izmeklēšana.

Aizturētie Itālijas pilsoņi arī savā dzimtenē esot pazīstami kā krāpnieki un dokumentu viltotāji. Pie aizturētajiem - 1955.gadā dzimušā Paolo B. un 1956.gadā dzimušā Ernesto S. - policijas darbinieki atrada un atsavināja 250 000 ASV dolāru, trīs dažādu valstu pases ar viltojuma pazīmēm, dažādu ārzonu kompāniju reģistrācijas dokumentus ar zīmogiem, kā arī citus lietiskos pierādījumus. Paolo B. jau ir piemērots drošības līdzeklis, bet Ernesto S. pagaidām aizturēts uz trim diennaktīm uz aizdomu pamata par nozieguma izdarīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!