Foto: PantherMedia/Scanpix

Valsts policija izbeigusi kriminālprocesu par pacientes piesiešanu pie gultas Jēkabpils slimnīcā, pirmdien vēstī Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Policija lēmumā par kriminālprocesa izbeigšanu norādījusi, ka nav saskatāmas noziedzīga nodarījuma pazīmes. Tajā pašā laikā cietušās pacientes ģimenes locekļi lēmumu uzskatot par "atrakstīšanos", jo lēmumā esot pieļautas daudzas drukas kļūdas, kā arī sajaukti personu vārdi. Līdz ar to lēmums par kriminālprocesa izbeigšanu pārsūdzēts prokuratūrā, vēstī raidījums.

Jau vēstīts, ka pacientu piesiešana pie gultas atklājusies šogad pavasarī, kad kādas pacientes radinieki pauduši neapmierinātību par 86 gadus vecās sievietes piesiešanu pie gultas, aizbildinoties, ka slimnīcai trūkst līdzekļu medmāsu un palīgu algošanai, kas varētu pieskatīt slimniekus.

Slimnīcas ārstējošai ārstei - neiroloģei un psihiatrei Mārai Jaundālderei - līdz trešdienai, 25.augustam, bija jāierodas Veselības inspekcijā, lai tur viņai noformētu administratīvā pārkāpuma aktu. Mediķe to nebija izdarījusi, tāpēc administratīvā pārkāpuma akts viņai ticis nosūtīts pa pastu.

Savukārt Jēkabpils slimnīcas direktors Ivars Zvīdris iepriekš atzinis, ka slimnīcas vadība nepiekrīt Veselības inspekcijas slēdzienam par slimnīcas mediķes sodīšanu par pacientes siešanu pie gultas un izvirzīs pretenziju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!