Foto: F64
Pret Rucavas Novada domes priekšsēdētāju Andi Roli ierosinātais kriminālprocess par iespējamu Valsts darba inspekcijas amatpersonas kukuļošanu izbeigts, informē Liepājas prokuratūras virsprokurors Atis Dzērvēns, ziņo "Kurzemes Vārds".

Šāds lēmums pieņemts, izskatot Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja iesniegtos materiālus.

Liepājas prokuratūra nesaskata notikušajā noziedzīga nodarījuma sastāvu, norāda Dzērvēns.

Rolis norēķināties par konsultāciju un naudu devis par to, lai amatpersona sakārtotu pašvaldības dokumentāciju. No ētiska viedokļa šāda rīcība gan varētu būt nekorekta, taču "tur nav nekā tāda," apgalvo virsprokurors.

Līdz ar lēmuma pieņemšanu apsūdzētajai personai uzliktie ierobežojumi tiekot atcelti. Rolis ir tiesīgs atgriezties pie Novada domes priekšsēdētāja amata pienākumu izpildes.

"Tas ir absurds," lēmuma par lietas izbeigšanu galveno iemeslu komentē VDI Starporganizāciju sadarbības nodaļas vadītāja Baiba Auzāne, norādot, ka inspekcija konsultācijas sniedz bez maksas.

KNAB marta nogalē nosūtījis Liepājas prokuratūrai pērn oktobrī uzsākto kriminālprocesu, rosinot saukt pie kriminālatbildības Rucavas novada domes priekšsēdētāju par kukuļa došanu Valsts darba inspekcijas amatpersonai.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā konstatēts, ka pašvaldības vadītājs, būdams valsts amatpersona, oktobrī nodeva 50 latu kukuli Valsts darba inspekcijas Kurzemes reģionālās valsts darba inspekcijas amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, attiecīgajā novada pašvaldībā neveiktu pienācīgu pārbaudi darba aizsardzības jomā.

KNAB oktobrī uzsācis kriminālprocesu par kāda Latvijas novada pašvaldības vadītāja kukuļa došanu citai valsts amatpersonai. Portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka toreiz aizturēts Rucavas pašvaldības vadītājs. Šis bija pirmais gadījums, kad kukuli VDI piedāvājusi kāda pašvaldības amatpersona.

Pēc tam Rucavas novada domē ieradušies KNAB darbinieki, kurus interesējuši dokumenti par ūdenssaimniecības sakārtošanas projektu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!