Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) portālam "Delfi" apstiprinājis, ka sestdien saņemts izsaukums uz lielveikalu "Domina" Rīgā - uz tirdzniecības centra ēkas jumta bija izcēlies ugunsgrēks. Īsi pēc pulksten 21:00 glābēji darbu noslēguši.

VUGD pārstāve norādīja, ka pulksten 18:19 VUGD saņēma izsaukumu uz Ieriķu ielu Rīgā, kur tirdzniecības centrā izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā konstatēts, ka deg ēkas jumts.

Cilvēku evakuācija sākta pirms VUGD ierašanās. Notikuma vietā strādājuši vismaz 25 ugunsdzēsēji glābēji ar septiņiem specializētajiem transportlīdzekļiem.

Savukārt pulksten 20:06 ugunsdzēsēji glābēji ierobežoja liesmu izplatīšanos. Kā portālam "Delfi" skaidroja VUGD, ugunsgrēks izcēlās vienā no tirdzniecības centra telpām, kurā dega apkures katls 10 m2 platībā. Pa ventilācijas šahtu liesmas izplatījās uz ēkas fasādi, kas dega 60 m2 platībā un uz jumtu, kas dega 75 m2 platībā.

Ugunsgrēka dzēšanas darbu koordinēšanai tika izveidots operatīvais štābs, kurā ietilpa operatīvo dienestu, objekta un citu iestāžu pārstāvji, norādīja VUGD.

Pulksten 21:12 ugunsdzēsēji glābēji noslēdza darbu tirdzniecības centrā kur bija izcēlies ugunsgrēks 145 m2 platībā.

Tirdzniecības centra pārstāvji portālu "Delfi" informēja, ka svētdien lielveikals darbosies ierastajā kārtībā.


Soctīklos atrodamās fotogrāfijas arī liecina, ka ugunsgrēks izcēlies uz tirdzniecības centra jumta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!