Ģenerālprokuratūra uzsākusi izmeklēšanu Brasas cietumā, kur nedēļas nogalē ieslodzītais mobilā telefona dēļ uzbruka diviem apsargiem, bet 192 cilvēki cietuma administrācijas rīcības dēļ uzsākuši bada streiku.
Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieka vietnieks Aleksandrs Točelovskis informēja, ka ieslodzītie bada streiku uzsākuši, protestējot pret cietuma administrācijas rīcību, atņemot ieslodzītajam mobilo telefonu.

Točelovskis stāstīja, ka sestdien cietuma vadība saņēmusi informāciju par kādā kamerā atrastu mobilo telefonu. Apsargi devušies pārbaudīt kameru, kur viņiem uzbrucis kāds ieslodzītais.

Cietuma darbiniekiem konstatēti vairāki asinsizplūdumi, bet uzbrucējs izolēts no pārējiem ieslodzītajiem un ievietots atsevišķā kamerā. Protestējot pret šādu cietuma administrācijas rīcību un cenšoties nepieļaut krimināllietas ierosināšanu pret uzbrucēju, ieslodzītie atteikušies no ēdiena. Pirmdien no brokastīm atteikušies 192 ieslodzītie, bet nepilngadīgo viņu vidū nav.

Točelovskis norādīja, ka ieslodzītie nav rakstījuši iesniegumu par bada streiku, kā to pieprasa cietuma iekšējās kārtības noteikumi. Tādēļ Točelovskis uzskatot, ka šis nav bada streiks, bet gan atteikšanās no ēdiena. Pēc pārbaudes prokuratūra lems par krimināllietas ierosināšanu.

Šā gada 1.augustā Brasas cietuma ieslodzītie pieteica bada streiku, protestējot pret homoseksuāli orientēta ieslodzītā norīkošanu darbā cietuma virtuvē. Toreiz streiks ilga piecas dienas. Savukārt jūnija sākumā Brasas cietumā vairākas nedēļas badojās trīs ieslodzītie, kas protestēja pret tiesas spriedumiem savās krimināllietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!