Nelegālā alkohola ražotne trešdien Rīgas rajona Babītes pagastā atklāta, izmeklējot februāra beigās izdarītu sadistisku slepkavību, par kuru aizturēti divi cilvēki, informēja Smagu noziegumu apkarošanas koordinācijas pārvaldes (SNAKP) Slepkavību izmeklēšanas nodaļas priekšnieks Ivars Rullers.
Babītes pagasta Sudrablapsu mājās februāra beigās sadistiski nogalināts kāds vīrietis, kuru slepkavas vispirms sadūruši, pēc tam sacirtuši ar cirvi un aprakuši tuvējā mežā, pavēstīja Rullers.

Kādā februāra vakarā uz iedzeršanu Sudrablapsās sapulcējušies pieci apmēram 20 gadus veci jaunieši. Būdami stiprā alkohola reibumā, viņi sākuši pazemot mājā dzīvojošo strādnieku, bet ņirgāšanās beigusies ar upura saduršanu, saciršanu un aprakšanu mežā. Par noziegumu ilgu laiku nekas nebija zināms, jo nogalinātais bijis vientuļš klaidonis bez noteiktas dzīvesvietas.

Otrdien ierosināta krimināllieta par slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos, par ko krimināllikums paredz mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu.

Policija otrdien arī aizturēja divus no aizdomās turamajiem - 1979.gadā dzimušo Dmitriju un 1982.gadā dzimušo Jāni. Vēl divi aizdomās turamie par dažādu noziegumu izdarīšanu jau atrodas ieslodzījuma vietās, bet piektais slepkavības līdzdalībnieks pašlaik neatrodas Latvijā, tāpēc SNAKP izsludinājusi viņa meklēšanu. Otrdien pēc aizturēto norādēm mežā SNAKP darbinieki atraduši un izrakuši upura līķi.

Bet trešdien lietas izmeklēšanas ietvaros veikta kratīšana slepkavības vietā Sudrablapsu mājās, kuras, pēc Rullera vārdiem, jau sen bijušas policijas redzeslokā kā no ieslodzījuma vietām atbrīvotu personu "rehabilitācijas centrs". Tur policija atklāja nelegālo alkohola ražotni un konfiscēja 1600 litrus brāgas un 6,5 litrus pudelēs ar "Merkura", "Marsa", "Belij aist" un "Hennessy" etiķetēm sapildīta alkohola. Alkohols pudelēs pildīts antisanitāros apstākļos blakus cūku aizgaldam.

Par atklāto alkohola ražotni ierosinās krimināllietu, kuru izmeklēs Rīgas rajona policijas pārvaldes Ekonomikas policija, informēja Rīgas rajona policijas pārvaldes preses sekretāre Ingūna Gaile. Neviena persona saistībā ar šo gadījumu pagaidām nav aizturēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!