Foto: LETA

Prokuratūra sākusi kriminālprocesu par VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz), iespējams, nelikumīgas struktūrvienības izveidošanu, tādējādi uzņēmumam deviņu gadu laikā nodarot gandrīz miljona eiro lielus zaudējumus.

Ģenerālprokuratūrā portālu "Delfi" informēja, ka 6. februārī Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta prokurors, izskatot satiksmes ministra Tāla Linkaiša (JKP) 20. janvāra iesniegumu, sācis kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 24. nodaļas pazīmēm par noziedzīgiem nodarījumiem valsts institūciju dienestā, kas iespējami saistīti ar korupciju.

Kriminālprocesā tiks izmeklēta iespējama ministrijas atbildīgo amatpersonu atbalstītu nelikumīgas VAS "Latvijas dzelzceļš" pārvaldes institūcijas izveidošana un ar to saistīta nelikumīga amata atlīdzības, pabalstu un kompensāciju pielīgšana, aprēķināšana un izmaksa deviņu gadu ilgā laika posmā. Tādējādi valsts kapitālsabiedrībai nodarīts kaitējums ne mazāk kā 962 221 eiro apmērā.

Satiksmes ministra padomniece stratēģiskas komunikācijas jautājumos Ilze Salna portālam "Delfi" apstiprināja, ka satiksmes ministrs iesniegumā lūdza tiesībaizsardzības iestādēm izvērtēt valsts amatpersonu rīcību saistībā ar uzņēmuma "Latvijas dzelzceļš" darbību.

Pirmstiesas izmeklēšanu šajā kriminālprocesā uzdots veikt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!