Rīgas apgabaltiesa pirmdien nemainīja drošības līdzekli apcietinājumu bijušajam Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Administrācijas vadītājam Raimondam Janitam.
Rīgas apgabaltiesas preses sekretāre Evita Naglinska portālu "Delfi" informēja, ka šis tiesas lēmums nav pārsūdzams.

Lēmumu par Janitas apcietināšanu pārsūdzēja viņa advokāts Egons Rusanovs.

27.februārī tiesa noraidīja arī uzņēmēja Viļņa Štrama advokāta sūdzību par aizturētā apcietināšanu.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka KNAB Janitu un Štramu aizturēja aizdomās par starpniecību kukuļošanā. Neoficiālas informācijas liecina, ka kukuļošana saistīta ar uzņēmuma celtniecības plāniem Dzirciema ielā. Kukuļošanas skandāls saistīts ar SIA "NCC Spilve development" ieceri būvēt daudzdzīvokļu dzīvojamo māju kompleksu Spilvē, Dzirciema ielā. Tieši šī uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Tomings Prīts (Toomingas Priit) vērsies pie KNAB.

Pie Janitas KNAB atrada lielu naudas summu - 65 000 eiro (aptuveni 45 000 latu), kura bija jānodod kādai Rīgas domes amatpersonai.

Štrama advokāts Guntars Antoms žurnālistiem norādīja, ka viņa klients aizturēts, balstoties uz Janitas liecībām. Advokāts pārliecināts, ka viņa klients ar kukuļošanas lietu nav saistīts un notikušais ir "tikai pārpratums". Savukārt Janitas advokāts Egons Rusanovs žurnālistus informēja, ka viņa klients daļēji atzīst savu dalību notikušajā. Janita atzīst, ka saņēmis minēto summu, taču nav bijis nodoma to nodot tālāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!