Vakar ap plkst.21.30 Vecrīgā kāda automašīna "Volvo 850" ar nelielu laika intervālu salauzusi caurlaides kontrolposteņa barjeru, iekļūstot Vecrīgā, kā arī pārrāvusi norobežojošās ķēdes pie Valsts prezidenta rezidences Rīgas pils.
Kā informēja Rīgas Galvenās policijas pārvaldes un Kārtības policijas inspektors Aigars Bērziņš, pulksten 21.20 automašīna "Volvo 850" Kungu ielā salauza caurlaides barjeru un iebrauca Vecrīgā. Pulksten 21.38 Pils laukumā 3 minētā automašīna "Volvo" pārrāva norobežojošās ķēdes pie Rīgas pils un aizbrauca ostas virzienā.

Gan caurlaides iebraukšanas punkta darbinieki, gan pils apsardzes dienesta darbinieki Ceļu policijas darbiniekiem sniedza informāciju par vienu un to pašu automašīnu. Pulksten 21.50 Eksporta ielā minēto automašīnu apturēja Ceļu policijas darbinieki. Kā noskaidroja policijas darbinieki automašīnu vadīja 1982.gadā dzimušais Dmitrijs.

Pēc Bērziņa teiktā, automašīnas vadītājs noliedza savas darbības Vecrīgā. Tomēr uz viņa mašīnas tika atrastas pēdas, kas, iespējams, liecina par izdarītajiem pārkāpumiem.

Konstatēts, ka vadītājs nebija lietojis alkoholu. Paņemtas asinis analīzēm, lai noskaidrotu, vai viņš nav lietojis narkotiskās vai psihotropās vielas. Policijas darbinieki ir sastādījuši administratīvo protokolu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!