Foto: PantherMedia/Scanpix
Trešdien Valmierā, Koku ielā, kāda 1996.gadā dzimusi meitene ar “Dodge” markas automašīnu uzbrauca pie mājas esošam soliņam, uz kura sēdēja divas māsas – 12 un septiņus gadus vecas meitenes. Notikuma vietā no gūtajām traumām mira vecākā meitene, bet otra nogādāta slimnīcā, portāls “Delfi” uzzināja policijā.

Sešpadsmit gadus vecā valmieriete pie automašīnas stūres bija sēdusies bez transportlīdzekļa vadītājas tiesībām, meitenei nav arī mācību braukšanas atļaujas, portāls "Delfi" uzzināja policijas Vidzemes reģiona pārvaldē.

Pēc sākotnējās informācijas, nelaime notikusi, jo jauniete sajaukusi automašīnas pedāļus.

Par notikušo policijā uzsākts kriminālprocess un izmeklēšanas laikā tiks noskaidroti visi notikušā apstākļi.

Policija atkārtoti vērš iedzīvotāju uzmanību, ka nav pieļaujama nepilngadīgu jauniešu sēšanās pie transportlīdzekļa stūres, ja nav iziets ceļu satiksmes noteikumu apmācības kurss un nokārtota mācību braukšanas atļauja.

Rīgā, Braslas ielā, kāds 1961.gadā dzimis vīrietis nokritis no velosipēda "Pro Bike" un ar dažādām traumām nogādāts slimnīcā, bet Melnsila ielā 1954.gadā dzimusi sieviete vadīja "
Volkswagen
" markas automašīnu un saskrējās ar 1990.gadā dzimušas sievietes vadītu mopēdu "Benelli". Mopēda vadītāja nogādāta slimnīcā.

Jelgavas novada Līvbērzes pagastā kāds 1979.gadā dzimis vīrietis vadīja "Mitsubishi" markas auto, kam nebija izieta tehniskā apskate, un, netiekot galā ar automašīnas vadību, uzbrauca 1978.gadā dzimušai velosipēdistei, kura bija alkohola reibumā. Automašīnas vadītājs nogādāts slimnīcā, bet velosipēda vadītāja no hospitalizācijas atteicās.

Kopumā trešdien Latvijā reģistrēti 50 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši septiņi cilvēki.

Par ātruma pārsniegšanu noformēts 251 administratīvā pārkāpuma protokols, bet reibumā braucam pieķerti 25 automašīnu un velosipēdu vadītāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!