Kāds 1990.gadā dzimis vīrietis uz policijas iecirkni piektdien atveda klaiņojošu zēnu, portālu "Delfi" informēja Rīgas Pašvaldības policijas Sabiedrisko attiecību sekretāra pienākumu izpildītājs Guntis Skride.
Pašvaldības policijas Kurzemes rajona pārvaldē ieradās 1990.gadā dzimušais Aleksejs, kurš bija līdzi atvedis bērnu. Kā paskaidroja jaunietis, bērns – 1998.gadā dzimušais Jurijs pamanīts viens pats klaiņojam Lidoņu ielā. Jurijs paskaidroja, ka klaiņo, jo vecāki bieži lieto alkoholu un viņu fiziski iespaido, līdz ar to viņam ir bailes iet mājās.

Lai pārbaudītu bērna sniegtas ziņas, apsekota viņa dzīvesvieta Rīgā, Stūres ielā, kur konstatēts, ka dzīvoklī ir nekārtība un antisanitāri apstākļi. Māte – 1965.gada dzimušā Ļubova un tēvs – 1960.gadā dzimušais Jurijs dzīvoklī atradās reibuma stāvoklī un neko skaidri par viņu bērna atrašanas vietu paskaidrot nevarēja.

Tā kā konstatēts, ka dzīvoklī ir apstākļi, kas bīstami bērnam un var kaitēt viņa attīstībai, viņš nogādāts Valsts policijas Nepilngadīgo profilakses centrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!