Policija izvirzījusi versiju, ka Jēkabpils uzņēmēja Gata Aišpura slepkavība ir saistīta ar viņa biznesu.
Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa sacīja, ka tā ir pamatversija, kuru izvirzījuši izmeklētāji. Jau noskaidrots, ka slepkavība nav izdarīta laupīšanas nolūkos.

Aišpurs bija vairāku uzņēmumu līdzīpašnieks. Viņš nodarbojies ar dažādiem biznesa veidiem, tostarp alkohola, tabakas un pārtikas tirdzniecību, karjeru izstrādi, transporta pakalpojumu sniegšanu, nekustamo īpašumu tirdzniecību, gaļas pārstrādi un sertifikātu tirdzniecību.

Kā apstiprināja kāds Aišpura biznesa partneris, kurš vēlējās palikt anonīms, Aišpura slepkavība varētu būt saistīta ar viņa darbību nekustamo īpašumu jomā un ar viņa nākotnes nodomiem šajā nozarē.

Pēc biznesa partnera domām, Aišpurs ticis noslepkavots pēc pasūtījuma. Viņš daudz strādājis, darba diena parasti sākusies ap plkst.7 un beigusies ap plkst. 23, viņam bijusi nauda, īpašumi, un kādam tas droši vien nav paticis.

Aišpuru anonīmais biznesa partneris raksturoja kā saprotošu darba devēju, labu organizatoru un cilvēku ar apbrīnojamām darbaspējām.

Savukārt Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma", atsaucoties uz neoficiāliem informācijas avotiem, izvirzījis versiju, ka slepkavība varētu būt bijusi kādas vietējās kriminālās autoritātes atriebība - pirms vairākiem gadiem ar Aišpura palīdzību tā tikusi notiesāta, taču pašlaik šī persona sodu jau ir izcietusi un izlaista brīvībā.

Aišpurs bieži ticis manīts vietējo kriminālo autoritāšu sabiedrībā, ziņoja "Panorāma".

Slepkavība notika trešdien ap plkst.7 Rīgas ielā, kad 1970.gadā dzimušais uzņēmējs izkāpa no savas automašīnas un devās uz darbu. Jēkabpils rajona Policijas pārvaldes Kriminālpolicijas biroja 2.nodaļas priekšniece Sandra Krastiņa pastāstīja, ka uzņēmējs nogalināts ar vairākiem šāvieniem, lodes trāpījušas dažādās ķermeņa vietās.

Saskaņā ar "Lursoft" datiem Aišpurs ir pārtikas, dzērienu un tabakas nespecializētā vairumtirdzniecības SIA "Niko" valdes loceklis un 100% uzņēmuma daļu īpašnieks. Viņš ir vienīgais īpašnieks un valdes priekšsēdētājs arī SIA "Silenta", kas sniedz juridiskos pakalpojumus.

Aišpuram piederējušas daļas vairākos uzņēmumos: 33% SIA "Lat Pit" un 48% SIA "Jēkabpils dolomīts" - abi šie uzņēmumi nodarbojas ar grants un smilts karjeru izstrādi -, 55% SIA "Everit", kas nodarbojas ar gaļas un konservu ražošanu, 33% SIA "Piejūras zemju fonds", kas apsaimnieko nekustamo īpašumu.

Šomēnes Rīgā noslepkavoti vēl divi uzņēmēji. Kādā mājā Valdeķu ielā 7.septembrī tika atrasta nodurta 1962.gadā dzimusi sieviete, kura nodarbojusies ar nekustamā īpašuma biznesu un bijusi arī vairāku uzņēmumu īpašniece. Arī tajā dienā viņa bija devusies pie biznesa partnera.

Savukārt 11.septembrī Iļģuciema apkārtnē ap plkst.10 uz ielas tika atrasts sašauts 1958.gadā dzimušais alkohola ražotājas SIA "Mantija" valdes locekli un 50% daļu īpašnieks Sergejs Levinoks, kurš vēlāk Ātrās medicīniskās palīdzības automašīnā mira.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!