Foto: F64
Jelgavas iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki aizturējuši trīs personu grupu, kas laikā no 11. marta līdz 7. maijam Jelgavā dažādās ielu tirdzniecības vietās norēķinājusies ar 10 eiro viltotām banknotēm, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Divas no aizturētajām personām ir agrāk vairākas reizes tiesātas par citiem noziedzīgiem nodarījumiem. Par noziedzīgām darbībām sakarā ar 10 eiro banknošu izgatavošanu un izplatīšanu policija sākusi četrus kriminālprocesus.

Likumsargiem drīz vien izdevies aizturēt trīs personu grupu, kas nodarbojusies ar viltotu banknošu izgatavošanu un izpaltīšanu. Izmeklēšanā pie vienas no personām atrasta kopēšanas iekārtu un speciālas papīra lapas, uz kurām kopētas naudas zīmes. Savukārt pie citas personas izņemtas 48 viltotas 10 eiro banknotes un 22 viltotas piecu eiro banknotes.

Policijas darbinieki pavisam izņēmuši 590 eiro viltotas banknotes, kuras bijušas patedzētas izplatīšanai ielu tirdzniecības vietās. Divām no aizturētajām personām kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums, bet vienai – ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Policija informē, ka Krimināllikuma 192. panta 1. daļa nosaka, ka par viltotu Latvijā apgrozībā esošu naudas zīmju vai monētu apriti soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!