Foto: Valsts policija
Policisti Jelgavā likvidējuši vērienīgu marihuānas audzētavu, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Par noziedzīgām darbībām narkotisko vielu apritē policisti aizturējuši divus agrāk jau tiesātus vīriešus, kuri ievietoti īslaicīgā aizturēšanas vietā.

Sankcionētas kratīšanas laikā policisti atsavināja sešas jau safasētā veidā augu valsts izcelsmes vielas, kuras bija paredzētas tālākai realizācijai, papildus tam vēl 138 marihuānas stādus, kā arī stādu audzētavas aprīkojumu – apgaismojuma ierīces, temperatūras mērierīces, gaisa mitrinātāju, ventilatoru. Par notikušo faktu uzsākts kriminālprocess un nozīmēta ekspertīze.

Par šādām noziedzīgām darbībām soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Jelgavā Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki šonedēļ arī aizturējuši divas personas par psihoaktīvo vielu glabāšanu un izplatīšanu.

Aizturēšanas laikā pie abām personām policijas darbinieki atsavināja 20 psihoaktīvās vielas iepakojumus, kuri tika nosūtīti ekspertīzei.
Tālāko izmeklēšanas darbību laikā, notika sankcionēta kratīšana vienā no aizturēto dzīvesvietām Jelgavā, kurā tika konstatēta šo psihoaktīvo vielu izgatavošana un fasēšana.

Policisti notikuma vietā izņēma 18,2 kilogramus apreibinošus augu maisījumus, kuri nosūtīti ekspertīzei. Papildus tam tika izņemti smidzināšanas flakoni, elektroniskie svari un citi priekšmeti šo vielu apstrādei un izgatavošanai.

Policija turpina pastiprināti strādāt narkotisko vielu apkarošanas jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!