Jelgavā otrdien atklāts kārtējais nedēļas laikā jau ceturtais viltotas 100 ASV dolāru banknotes izmantošanas mēģinājums, pastāstīja Valsts policijas preses dienestā.
Šoreiz viltotā naudaszīme atklāta kafejnīcā Satiksmes ielā. Jelgavas rajona policijas pārvaldes kriminālpolicijas priekšniece Zenta Tretjaka pastāstīja, ka policija informāciju par viltotu naudaszīmi saņēmusi no kafejnīcas "ABC" Satiksmes ielā 59. Kafejnīcas darbinieki likumsargiem pastāstījuši, ka kāds jaunietis ar iesauku Podļiza piedāvājis viņiem par septiņiem latiem iegādāties 100 ASV dolāru banknoti, taču viņiem radušās aizdomas, ka naudaszīme varētu būt viltota.

Tretjaka pieļāva, ka visām četrām nedēļas laikā atklātajām viltotajām naudaszīmēm ir vienota izcelsme, taču apstiprinājumu tam policija varētu gūt pēc ekspertīzes. Ja ekspertīze apstiprinās, ka naudaszīmes viltotas, policija ierosinās krimināllietu par viltotas naudas izgatavošanu un izplatīšanu.

Pagājušajā otrdienā viltota 100 ASV dolāru banknote atklāta "Latvijas Hipotēku un zemes bankas" Jelgavas nodaļā. Trešdien viltota 100 ASV dolāru naudaszīme atklāta "Latvijas Krājbankas" Jelgavas filiālē, bet sestdien - kādā valūtas maiņas punktā Ausekļa ielā.

Kopumā kopš gada sākuma Latvijā atklātas jau 11 viltotas 100 ASV dolāru naudaszīmes.

Tāpat valstī kopumā šogad atklāta viena viltota 50 eiro naudaszīme, kā arī vismaz 15 viltotas 20 latu banknotes, trīs viltoti desmitlatnieki, viena 100 latu naudaszīme, 27 viltotas divu latu monētas, trīs viena lata un vairāk nekā 50 viltotas 50 santīmu monētas. Viltotā nauda atklāta Rīgā, Daugavpilī, Kuldīgā, Rēzeknē un tās rajonā, Talsos, Madonā, Jēkabpilī un Preiļu rajona Līvānos.

Ziņots arī, ka Cēsu, Jelgavas, Jēkabpils, Ogres, Kuldīgas un Daugavpils policija pērnā gada nogalē un šogad saņēmusi informāciju par pērnā gada novembrī un decembrī vairāku banku filiālēs atklātām vismaz 25 viltotām 20 latu banknotēm ar vienādiem sērijas numuriem. Policija saistībā ar šiem gadījumiem pērn decembrī Madonā aizturēja piecus cilvēkus, ierosināta krimināllieta par viltotas naudas izgatavošanu un izplatīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!