1983.gadā dzimušais Jānis D. pirmo draudu vēstuli uzrakstījis pirms aptuveni diviem mēnešiem. Toreiz izspiedējs Jelgavas rajona Ozolnieku pagasta padomes priekšsēdētājam nosūtījis vēstuli, kurā pieprasījis 20 000 latu, citādi "cits pēc cita notiks lieli ugunsgrēki".

Policijas darbinieki izspiedēja norādītā vietā sarunājuši naudu nolikt, ko arī izdarījuši, taču pats noziedznieks nav atnācis.

Pēc ilgāka laika padomes priekšsēdētājs draudu vēstuli saņēmis atkal, taču arī tajā reizē izspiedējs uz paša norādīto vietu pēc naudas nav ieradies.

Pēc izspiešanas mēģinājuma no domes priekšsēdētāja izspiedējs uz laiku pazudis, līdz policijā vērsusies firma ELK, kura saņēmusi draudu vēstuli. Arī firmai izspiedējs pieprasījis naudu, draudot, ka notiks lieli ugunsgrēki.

Policijas darbinieki pēc saņemtās vēstules ieradušies norādītajā vietā - Ozolnieku stacijā, taču arī šajā reizē izspiedējs nav ieradies.

Izspiedējs acīmredzot stacijā nobijies no salīdzinoši lielā cilvēku skaita un baidījies, ka tur varētu būt policisti.

Pēc nedēļas minētā firma draudu vēstuli saņēmusi atkal. Tajā noziedznieks pieprasījis 15 000 latu un norādījis vietu, kur nolikt naudu.

Policisti ar tā sacamo naudas "lelli" devušies uz norādīto vietu, kas bijusi ārpus pilsētas. Sarunātajā vietā izspiedējs bija atstājis norādījumus, uz kurieni jāiet un kur jānoliek nauda.

Pēc ilgākas staigāšanas neīstā nauda atstāta, kur tās ņemšanas brīdī arī aizturēts 17 gadus vecais izspiedējs. Jaunietis aizturēšanas brīdī bijis maskā un bruņojies ar diviem nažiem.

Policijā pret viņu ierosinātas divas krimināllietas par izspiešanu - viena par padomes priekšsēdētāja, bet otra par firmas vadītāja tiranizēšanu.

Šis noziedznieks policijai sagādājis diezgan lielas rūpes, jo bijis uzmanīgs un, "ko policija darītu tad, ja ugunsgrēki patiešām notiktu". Turklāt aizdomās turamais draudu vēstules rakstījis cimdos, lai nevarētu iegūt viņa pirkstu nospiedumus.

Policija līdz izspiedēja aizturēšanai nav zinājusi viņa personību, bijuši tikai pieļāvumi, ka viņš ir vecumā līdz 25 gadiem.

Septiņpadsmit gadus vacais jaunietis psihiatriskās slimnīcas uzskaitē neesot, viņš gan slimības dēļ skolā sācis iet divus gadus vēlāk nekā pārējie. 10.jūnijā jaunietim bijis paredzēts 9.klases izlaidums, kas gan pēc šiem notikumiem, visticamāk, ies secen.

Jaunietis dzīvojis kopā ar ģimeni, viņam ir divi brāļi.

Pašlaik aizdomās turamais ievietots īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Pratināšanas laikā jaunietis atzinies, ka naudu izspiedis nolūkā iegūt automašīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!