Ģenerālprokuratūra ceturtdien izsludinājusi starptautiskā meklēšanā tā dēvētajā Jūrmalgeitā apsūdzēto uzņēmēju Germanu Milušu, portālu "Delfi" informēja Prokuratūras preses sekretāre Dzintra Vītoliņa.
Starptautiskās sadarbības nodaļas prokurore ceturtdien Valsts policijas Starptautiskās sadarbības pārvaldei nosūtījusi Eiropas apcietinājuma orderi, lai starptautiskās meklēšanas sistēmā iekļautu Milušu.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka Zemgales apgabaltiesa vērsās prokuratūrā ar lūgumu starptautiskā meklēšanā izsludināt Milušu. Šādu lūgumu prokuratūra saņēmusi 16.aprīlī, taču pirms lūguma izpildīšanas pieprasījusi tiesai sniegt papildus informāciju. Ceturtdien prokuratūra nepieciešamo informāciju saņēmusi.

Jau ziņots, ka Jūrmalas mēra vēlēšanu kukuļošanā apsūdzētais uzņēmējs 23.martā neieradās uz sprieduma pasludināšanu. Toreiz viņa advokāts Osvalds Svilāns žurnālistiem stāstīja, ka Milušam kļuvis slikti un viņš ievietots kādā ārstniecības iestādē. Advokāts nezināja, kur tieši ārstējas viņa klients.

Pēc tiesas sprieduma policija devās meklēt Milušu viņa dzīvesvietā, bet vēlāk sāka uzņēmēju meklēt Latvijas teritorijā.

Jau ziņots, ka pirmās instances tiesa Milušam un bijušajam Jūrmalas mēram Jurim Hlevickim piesprieda brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem ar mantas konfiskāciju. Hlevicki apcietināja tiesas zālē.

Savukārt trešajam apsūdzētajam Gvido Volburgam, kurš vienīgais atzina savu vainu pastrādātajā noziegumā, tiesa piesprieda nosacītu brīvības atņemšanu uz trim gadiem ar pārbaudes laiku uz trim gadiem.

Tiesa visiem apsūdzētajiem noteica tādu sodu, kādu bija lūgusi piemērot prokurore Zaļūksne. Tikai Volbrugam netika piespriesta prokurores prasītā mantas konfiskācija.

Šīs krimināllietas ietvaros meklēšanā atrodas arī Leonīds Lasmanis. Informācija liecina, ka Lasmanis, kura tiesvedība izdalīta atsevišķa procesā, atrodas Krievijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!