Foto: stock.xchng

Piektdien, 5. decembrī, Valsts policijas darbiniekiem kāda sieviete ziņojusi par iespējamu viņas kaimiņu dzīvokļa Rīgā, Daugavpils ielas dzīvojamā ekā, apzagšanu. Pēc izsaukuma saņemšanas un apkārtnes apsekošanas policistiem izdevies aizturēt abus ļaundarus.

Kā portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā, notikuma vietā ieradušies netālu esošie policijas darbinieki, taču ļaundari jau bija devušies prom.

Policisti noskaidrojuši, ka sieviete kaimiņu dzīvoklī dzirdējusi aizdomīgus trokšņus. Zinot par kaimiņa prombūtni, viņai radušās aizdomas par zādzību, tādēļ izsaukusi policiju.

Kaimiņiene policistiem parādījusi arī virzienu, kurā ļaundari devušies.

Apsekojot apkārtni, likumsargi pamanīja aizdomīgus vīriešus ar gleznām. Abi 1983.gadā dzimušie vīrieši policistiem nav spējuši paskaidrot mākslas darbu izcelsmi, un aizdomās par zādzību policisti vīriešus aizturēja.

Iecirknī likusargi noskaidrojuši, ka abi vīrieši jau iepriekš tiesāti par mantiskiem noziegumiem. Zagļi savu vainu izdarītajā atzina, bet nozagtās gleznas tika atgūtas un tuvākajā laikā tiks nodotas īpašniekam.

Svētdien abiem aizturētajiem kā drošības līdzeklis tika piemērots apcietinājums.

Pret vīriešiem sākti kriminālprocesi par zādzību, kas izdarīta, iekļūstot dzīvoklī. Aizturētajiem var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!